Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El CEUCAT demana que es rectifiqui la supressió de les beques SÈNECA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes demana al Ministre espanyol Wert que rectifiqui la supressió de les beques SÈNECA

 El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) mostra la seva disconformitat enfront l’anunci del Ministerio de Educación Cultura y Deporte de suprimir les beques SÈNECA, complement a la convocatòria SICUE per als estudiants amb menys recursos.

 El CEUCAT, on es troben els representants de totes les universitats catalanes, es mostra contrari a les retallades pressupostaries en educació previstes per part del Ministeri d’Educació.

En aquesta ocasió, es veu afectat el sistema d’intercanvi entre centres universitaris espanyols. El departament que encapçala José Ignacio Wert va assegurar “amb tota probabilitat” que no hi haurà convocatòria de les beques SÈNECA per al curs 2013-2014.

 El CEUCAT denuncia que la supressió d’aquestes beques crea un dur obstacle econòmic per accedir al programa SICUE i impossibilita a gran part de l’estudiantat conèixer altres realitats universitàries. A més, val a dir, que els estudiants ja estan patint actualment l’enduriment dels criteris d’assignació de les beques generals com també el increment de les seves matrícules universitàries.

Totes les mesures en matèria educativa d’aquests últims anys han estat preses sense consultar a la comunitat universitària i contraposant-se a les bases d’una educació pública per a tothom. Aquest biaix econòmic que s’està consolidant per a poder accedir a la universitat privatitza cada vegada més el sistema educatiu i converteix en elitista i precari tot el seu funcionament.

 

                                                                                       Barcelona, 30 de gener de 2013

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere