Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB acull la nova edició de la Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona acull la nova edició de la Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya

 La Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya (UdN².cat) és un programa impulsat per les vuit universitats catalanes que formen l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i que pretén apropar la universitat, la ciència i la cultura als nens i les nenes de l’educació primària, així com a les escoles i les famílies.

 En el marc d’aquesta edició de la UdN².cat, aquest dimecres, 13 de febrer, la UB acull 125 nens i nenes de tres escoles de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet en una jornada que tindrà lloc al campus de l’Alimentació, ubicat a Santa Coloma de Gramenet (recinte de Torribera, Prat de la Riba, 171). En la trobada, que es desenvoluparà entre les 9 i les 13.30 h,  es faran quatre tallers: Màgia amb aliments, Gelatines i esferificacions, Tria el teu esmorzar i Fes d’inspector d’aliments. Cadascuna d’aquestes activitats serà impartida per professorat de la UB i la temàtica girarà a l’entorn de l’alimentació, la tecnologia dels aliments i la seguretat alimentària. L’objectiu és donar a conèixer als infants la recerca sobre aquests temes que es duu a terme al campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Els nens i nenes hauran de participar en tots els tallers i, en acabar, posaran en comú els coneixements adquirits en una sessió interactiva.

L’organització de la jornada està impulsada pel Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística i s’ha coordinat des de la Unitat de cultura Científica i d’Innovació de la UB.

 

 Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya

Un miler d’alumnes de cinquè de primària de diferents escoles d’arreu de Catalunya visitaran enguany les vuit universitats de l’ACUP i participaran en activitats organitzades per aquestes institucions d’educació superior. Aquesta és la tercera edició de l’activitat «L’escola a la universitat», programada en el marc de la UdN².cat.

 La UdN² és un programa de referència per a les escoles i les universitats catalanes que obre expectatives als infants, compensa desigualtats socials i afavoreix l’èxit escolar, tot trencant les barreres entre ciència i societat, i universitat i escola, i alhora incideix en el rol de la universitat com a motor de desenvolupament social. La UdN² pretén augmentar les expectatives d’èxit escolar a través del coneixement fomentant l’esperit crític i ciutadà, així com el desig per aprendre al llarg de la vida. Entre els seus objectius principals vol remarcar el rol de les universitats com a motor de desenvolupament social i creadores de coneixement, cultura i pensament, donar a conèixer les opcions en educació superior per fomentar la igualtat d’oportunitats, despertar vocacions científiques, aportar eines innovadores per facilitar el treball didàctic a les escoles, i afavorir el diàleg entre la universitat, l’escoles i les famílies.

 

Campus de l’Alimentació de la UB

 El campus de l’Alimentació és un campus temàtic i territorial que respon a la voluntat de visualitzar el potencial de la Universitat en el sector de l’alimentació, i que participa en l’agregació d’actors que formen part del campus d’excel·lència internacional (CEI) Health Universitat de Barcelona Campus (HUBc).

 El curs 2012-2013, acull 600 alumnes, professors i investigadors ubicats en més de 12.000 m2 de serveis, espais i laboratoris docents, despatxos de professors i labo­ratoris d’R+D. S’hi imparteixen dos graus, adscrits a la Facultat de Farmàcia  de la UB: un de Nutrició Humana i Dietètica i un altre de Ciència i Tecnologia dels Aliments, així com un màster de Seguretat Alimentària. Un altre dels eixos del campus és la recerca, que recull l’àmplia experiència de nombrosos grups de la UB, vinculats principalment a l’Institut de Recerca en Nutrició i seguretat Alimentària.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere