Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El nou sistema d’indicadors U-Multirank de la Comissió Europea s’aplicarà a les universitats de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Les 12 universitats catalanes, amb l’impuls del Govern de la Generalitat de Catalunya a través del Consell Interuniversitari, avaluaran la seva qualitat i competitivitat amb el nou sistema d’indicadors U-Multirank impulsat per la Direcció General d’Educació i Cultura de la Comissió Europea. Aquest sistema de valoració, al qual s’hi han adherit voluntàriament 500 universitats internacionals, està dissenyat amb diversos paràmetres per tal d’oferir una informació rigorosa i més flexible, amb l’objectiu de reflectir la diversitat de situacions de les universitats, sobretot europees.

 La qualitat i prestigi de les universitats es mesura, en bona part, per la seva posició en els sistemes de rànquings internacionals com el QS World University Ranking, el Times Higher Education (THE) o l’Academic Ranking World Universities(ARWU), entre d’altres. Aquests rànquings serveix sovint als alumnes per seleccionar entre diferents opcions i sovint aquesta és la font la que utilitzen els mitjans de comunicació per informar sobre la qualitat del sistema català d’universitats.

 El nou sistema d’indicadors europeu U-Multirank, que s’aplicarà només a les universitats presencials, es fonamenta en els següents aspectes:

·         Multidimensionalitat. El nou indicador analitzarà diversos àmbits com la docència i l’aprenentatge; la recerca; la transferència de coneixement; la internacionalització i les relacions amb el territori.

·         Adaptabilitat a l’usuari. L’U-Multirank deixa la decisió sobre la rellevància dels diferents àmbits al criteri i les necessitats de l’usuari.

·         Orientat als stakeholders. Els agents implicats en el sistema universitari participen en el desenvolupament dels indicadors i de les funcions del sistema.

·         Diversitat de les institucions. L’excel·lència d’una universitat no es mesura exclusivament segons uns criteris determinats, sinó que tindrà en compte els diferents perfils existents. A la vegada, proveirà informació a diferents nivells, ja sigui institucional o de camps concrets. D’aquesta manera es farà visible la diversitat dels diferents perfils d’universitats existents.

 La presència de les universitats catalanes en el projecte U-Multirank potenciarà la seva visibilitat internacional i permetrà emprendre accions per maximitzar-ne la presència en els rànquings internacionals. També ajudarà a refermar el seu posicionament estratègic en el sistema d’educació superior de Catalunya.

 El sistema U-Multirank inicia aquest any una primera fase amb la participació voluntària de 500 universitats europees i internacionals. Els primers resultats es donaran a conèixer l’any vinent.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

One thought on “El nou sistema d’indicadors U-Multirank de la Comissió Europea s’aplicarà a les universitats de Catalunya

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere