Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Josep Anton Planell serà el nou rector de la UOC desprès d’un procés de selecció a l’estil privat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Començant un procés de selecció amb anuncis a la premsa ha acabat en que el patronat de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya ha elegeix el candidat per unanimitat entre una terna.

 L’elegit com a nou Rector de la UOC ha estat el professor Josep Anton Planell i Estany (Barcelona, 1951), llicenciat en Física per la UB i doctor en Ciències dels Materials per la Universitat de Londres, actualment és director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, creat el 2005 i vinculat a la Universitat Politècnica de Catalunya.

 Ara el candidat ha d’explicar ara el seu projecte al consell assessor de la UOC i a una representació del professorat en una reunió del proper dia 28. Després, aquest òrgan remetrà un informe al patronat, que formalitzarà el seu nomenament en una altra reunió de la primera quinzena de març. Posteriorment serà ratificat pel Govern de la Generalitat. Quan sigui oficial, s’obrirà un període de traspàs de poders que es podria prolongar fins a la Setmana Santa.

 És interessant, en època de discussió de la governança de la universitat pública, repasar com ha anat el procés de selecció quasi bé típic d’una selecció de personal privada per a un lloc de treball d’alta direcció. Comença amb anuncis ofertant el lloc de treball o sigui de Rector.

 El procés d’elecció va començar el març de l’any passat quan el patronat va designar una comissió encarregada de nomenar un comitè científic, que al seu torn havia de seleccionar els candidats. Aquest comitè el van formar Manuel Castells, Jaume Pagès i Rolf Tarrach. A l’estiu es va iniciar el període de presentació de candidatures. Hi va haver fins a 45 candidats, alguns dels quals estrangers, i finalment el comitè en va seleccionar dos. Aleshores, la comissió del patronat va considerar que era necessària una terna i va ampliar el termini de presentació de candidats, encara que algunes fonts opinen que el problema era que no es considerava cap d’ells idoni. El comitè va presentar fa dues setmanes quatre noms i tres van passar a la reunió del patronat d’ahir. S’ha pogut saber que els candidats descartats són dos catedràtics que ja han estat rectors a Catalunya i Galicia.

 El procés s’ha allargat amb gairebé dos mesos de retard, entrant en una situació delicada perquè el mandat de l’encara Rectora Imma Tubella finalitzava el desembre i es volia incorporar a la docència en una universitat de París.

 El nou Rector ha estat elegit per a set anys, a traves d’un procés de selecció privat, -a part de les posteriors formalitats institucionals de ratificació-, per dirigir una universitat pública.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere