Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona, l’IBEC i Ficosa s’uneixen per desenvolupar una aplicació de mòbil que detecta la somnolència al volant

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Aquesta setmana, la Universitat de Barcelona, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya(IBEC) i el seu soci industrial Ficosa presenten al Congrés Mundial de Mòbils una nova tecnologia que han desenvolupat per combatre la somnolència al volant.

 L’avisador de somnolència, Somnoalert®, és una aplicació de mòbil que fa servir sensors inercials i dades de GPS per detectar moviments característics d’adormir-se al volant, com ara desviar-se del carril o correccions sobtades. També se’n preveu un prototip que incorpora sensors biomèdics per analitzar dades de respiració.

 El programari patentat és el resultat d’un projecte de col·laboració entre el grup de recerca Processament de Senyals i Informació per Sistemes Sensors (IBEC), encapçalat per Santiago Marco; el Departament d’Enginyeria Electrònica de la UB (tots dos ubicats al BKC), i Ficosa, una multinacional amb seu a Barcelona que investiga, desenvolupa, produeix i comercialitza sistemes i components automobilístics.

 «La somnolència és una de les causes principals d’accidents de cotxe, especialment en desplaçaments llargs per autopista», explica Marco. «La majoria de sistemes de monitorització desenvolupats els darrers anys han estat sistemes integrats que s’han de connectar al sistema del cotxe. El nostre dispositiu combina l’experiència en sensors del nostre grup i l’anàlisi de dades biològiques amb el coneixement sobre vehicles de Ficosa, i és completament portàtil».

 «Els accidents relacionats amb la somnolència tenen un gran impacte social i econòmic, i les figures clau de la indústria automobilística els estan afrontant conjuntament, amb l’objectiu de reduir les estadístiques d’accidents actuals», afegeix Alan Montesi, responsable del projecte a Ficosa.♦

 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere