Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocatòria internacional del Programa Serra Húnter a Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’obre la primera convocatòria internacional del Programa Serra Húnter per contractar personal acadèmic a les universitats catalanes

 La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i les universitats públiques catalanes han obert la convocatòria de places del Programa Serra Húnter que preveu incorporar fins el 2020 a les universitats públiques catalanes més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional. En aquesta primera edició de la convocatòria s’ofereixen 75 contractacions. El Programa permet avançar en una estructura docent més flexible i internacionalitzada i superar la rigidesa imposada pel model funcionarial. Per tal d’avançar en aquesta direcció les universitats públiques catalanes i la Secretaria d’Universitats i Recerca han arribat a un acord per que els membres dels comitès de selecció tinguin una reconeguda projecció acadèmica, de tal forma que es garanteixi la seva idoneïtat i imparcialitat.

 El Programa Serra Húnter està finançat pel Govern de la Generalitat i el conjunt de les set universitats públiques catalanes: Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Girona (UdG) i Universitat Rovira i Virgili (URV).

 Els aspirants que s’incorporin seran preferentment a nivell de professorat agregat tot i que excepcionalment, de forma justificada i singular, es podran oferir contractes de professor catedràtic, lector i visitant.

 El Govern, addicionalment al finançament ordinari de cada universitat, finançarà la meitat del cost de cadascuna de les contractacions Serra Húnter així com la meitat de l’incentiu que pugui correspondre.

 El programa és possible pel nombre significatiu de jubilacions previstes en els propers 10 anys i preveu reforçar les figures de professorat permanent amb figures addicionals de suport a la docència i la recerca en la línia del que es fa a les universitats punteres a nivell internacional.

 El Govern ha posat en marxa el web http://serrahunter.gencat.cat , adreçat principalment als candidats que vulguin optar a les places, que informa dels requisits necessaris per a la contractació. Aquest portal permetrà als interessats conèixer el Serra Húnter Programme i el sistema universitari de Catalunya en detall, així com realitzar totes les gestions de sol·licitud de candidatures per via on line.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere