Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El grup Xeic! publiquen aquesta setmana el seu nou disc Batecs

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 P

 Aquesta setmana es publica Batecs, el nou disc de Xeic!, el quart de la seva carrera i la primera referència enregistrada pel nou cantant del grup, Aitor Cugat. 

 Xeic! defineixen aquest nou treball com “un disc madur, íntim i sincer, que llença un missatge compromès perquè traspassi límits i arribi a llocs totalment desconeguts”. 

 Batecs conté tretze cançons, amb les col·laboracions destacades de Miquel del Roig, Iñaki Ortiz (cantant de Betagarri) i Màrius Serra (escriptor) i tindrà l’al·licient de la nova veu del grup, Aitor Cugat.

El disc ha estat gravat als estudis La Casa Murada de Banyeres del Penedès i mesclat i masteritzat als estudis Elkar de Donostia amb la producció de B.V.A. Triku.


Qui són Xeic! ?

 Xeic! és un grup de rock agrícola i pop rock, originari de les terres de l’Ebre a Catalunya. El nom Xeic! prové d’una expressió típica ebrenca que s’utilitza per cridar l’atenció d’algú.

 S’autodefineixen com un grup que fa «música de festa major amb un petit toc reivindicatiu» que crea un so de «ska rural». 

 Joan Farnós, Albert Ballester i Roman Borràs van crear el grup a l’inici del miŀleni, però fins a sortir el seu disc epònim Xeic! el 2008, van actuar sota el nom Kontrol Antidoping d’una mena més punk. Van donar el primer concert al 2000 a Rasquera. Creen un so inspirat de les bandes i xarangues de la terra ebrenca amb temàtica rural moderna, barrejant ritmes tradicionals amb elements rock, ska, llatins, reggae i punk. El 2010, la seva cançó «Futur en venda» està publicada en una antologia editada per a celebrar el desé aniversari de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

 Discografia

 Xeic! (2008), el primer disc mostra la barreja rítmica i d’estils típic del grup: temes purament ska com «Barman”, reggae a «Co Joan», ritmes llatins de «Lo crit del 38» o «Politics» o rock a «Sigues lliure». Compta amb la col·laboració de Josep Bordes (Pepet i Marieta), Marc Sendra i Pau Margalef, Vitruvi i Jordi Marti d’«Albert i la banda dels 13. El disc s’obre amb una adaptació musical del poema «Amics Treballadors» de Desideri Lombarte i Arrufat.[6] A la cançó «Penses» van col·laborar Bali Cejas, del grup de fusió flamenca A voces, Anna Cussell i Frederic Quesada (acordió diatònic) del grup Troba 3+2.

 Birla (2009), és el segon projecte de Xeic! Ha estat produït a l’estudi «La casa Murada Recording Studio” (Baix Penedès) per Jesus Rovira de Lax’n’Busto. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i membres d’Obrint Pas, Vitruvi i la Pegatina van col·laborar al disc.

 Sirga (2010), és el tercer disc al qual interpreten poesia del sud de Catalunya i de la Franja de Ponent. S’inspiren de la vida al camí de sirga que va impregnar l’inconscient col·lectiu de la gent al llarg de l’Ebre. Hi adapten entre altres obres de poetes ebrencs com: Desideri Lombarte, «La meua pàtria menuda», Artur Bladé i Desumvila, Andreu Carranza o Imma Pena. Del mot sirga fan un acròstic: sentiment, il·lusió, resistència, gresca i amor. El grup hi veu el símbol de “… l’esforç i la constància que es necessiten per tirar endavant, fins i tot quan la corrent és contraria. […] És, en resum, un homenatge a tots aquells homes i dones, artesans i pagesos, escriptors i artistes, sirgadors i músics, que ens fan avançar i obren camí arrossegant el llaüt de la nostra cultura.”

—————————————————————-

 Una peculiaritat d’aquest nou disc Batecs és que ens el podem descarregar de manera integra i gratuïta. CLICA AQUÍ

—————————————————————

 F

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere