Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui arrenca a Lleida un gran programa de divulgació científica sobre la CIUTAT DEL FUTUR

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Avui  dimecres 6 de març comença a Lleida el projecte “CIUTAT DEL FUTUR: CIÈNCIA O FICCIÓ?” que serà un conjunt de 6 conferències, 6 pel·lícules, 10 accions divulgatives i 5 mostres tecnològiques per posar-se al dia dels darrers avenços científics i tecnològics i per veure com s’integren en l’entorn urbà i fan canviar la ciutat. El programa té per objectiu debatre i entendre com serà la ciutat del futur, a partir de l’anàlisi de distints temes claus com són l’aigua, l’energia, la mobilitat, l’alimentació, la biodiversitat, el canvi climàtic,… de la mà de reconeguts experts,  i analitzar quines limitacions i quines oportunitats  hi ha per assolir un desenvolupament urbà sostenible.

 Tots els esdeveniments s’aniran celebrant durant aquesta primavera, fins el mes de juny d’enguany i LO CAMPUS DIARI us els anirà informant puntualment.

 Aquest projecte està organitzat per la Regidoria de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament de Lleida i hi col·laboren la Universitat de Lleida, CaixaForum-Lleida i l’Ateneu Popular de Ponent.

 I avui hi ha la conferència inaugural : “ SMART CITIES: com la ciència i la tecnologia responen als reptes de les ciutats avui” a càrrec de Salvador Rueda, que és Director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona.

 La temàtica de la conferència serà a l’entorn de que les ciutats d’avui, cada cop més grans, amb major demanda d’energia i de béns, i amb un increment de la mobilitat i residus continu, i amb canvis culturals continuats, requereixen una adaptació constant per garantir un alt nivell de vida als seus habitants i un entorn equilibrat. Com la ciència i la tecnologia poden ajudar a assolir aquest objectiu?.

 Data: dimecres, 6 de març de 2013, a les 19 h.

 Lloc: Auditori de CaixaForum Lleida. Av. Blondel, 3.

 

 rueda

Qui és el conferenciant d’avui ?

 Salvador Rueda i Palenzuela (Lleida, 1953)

Llicenciat en Ciències Biològiques. Universitat de Barcelona (1976)

Llicenciat en Psicologia. Universitat de Barcelona (1980)

Diplomat en Enginyeria Ambiental. Ministerio de Industria y Energía y Universidades e Investigación (1981)

Diplomat en Gestió Energètica. Universitat Politècnica de Barcelona (1984).

En l’actualitat és el Director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, des de la seva fundació el 5 de juny de 2000, consorci públic constituït per la Diputació de Barcelona, l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus i l’Ajuntament de Barcelona.

Des de mitjans de 1995 és responsable de l’Àrea de Medi Ambient Urbà del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Ha estat membre del Comitè d’Experts de Medi Ambient Urbà de la UE (DGXI).

Des de desembre de 1993 és Director de l’Àrea d’Informació i Promoció de la Junta de Residus. Generalitat de Catalunya.

Ha estat Director de l’Àrea d’Informació de la Junta de Sanejament del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Director dels Serveis de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, Tècnic del Consorci en formació per al Sanejament de la conca del riu Besòs. Director dels Serveis de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs (Barcelona).

Ha estat responsable de l’elaboració nombrosos Plans estratègics, de mobilitat i energètics, entre ells Pla Estratègic de Sostenibilitat de Donostia-San Sebastián (2007-2009), Disseny d’un ecobarri a Figueres (Girona) (2010), Pla de Mobilitat i Espai Públic de: Barcelona (2002-2003), Vitòria-Gasteiz (2006-2007), Lugo (2008-2009), Ferrol (2007-2009), Viladecans (2005-2006), A Coruña (2009), El Prat de Llobregat (2005-2006), Disseny de la xarxa d’autobusos ortogonal de Barcelona (2006), Pla energètic de Vitòria-Gasteiz (2010), – 2n Programa de Gestió de Residus Municipals de Catalunya 2007-2012 (2005-2006), Pla de Sanejament de Catalunya (1991), Mapa de Soroll de Barcelona, Pla Especial de Reducció de la Contaminació Atmosfèrica en Situacions Excepcionals d’Alta Contaminació Atmosfèrica (1986).

La seva activitat docent i de divulgació ha estat especialment activa participant amb nombroses exposicions, congressos i màsters i seminaris com a comissari.

Ha impartit més de 350 conferències de temes relacionats amb la sostenibilitat, la ciutat i el medi ambient.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere