Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

la Fundació Botín impulsa dos projectes empresarials de l’IRB Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

• El programa “Mind the Gap” recolza a Eduard Batlle i Elena Sancho per elaborar un kit diagnòstic de pacients amb risc de metàstasi, i a Modesto Orozco per desenvolupar una plataforma de disseny de fàrmacs.

• Els projectes de l’IRB Barcelona, dos dels tres seleccionats per la fundació, rebran una aportació de mig milió d’euros cadascun i suport de gestió, coordinació i assessorament durant dos anys.

• Un comitè d’experts internacionals en l’àmbit de la inversió en indústries biotecnològiques i biomèdiques avala els projectes per la seva alta capacitat innovadora i viabilitat.

 La Fundació Botín ha impulsat la posada en marxa de dos projectes empresarials tecnològics de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) en el marc del programa “Mind the Gap”: un test innovador per identificar pacients amb risc de fer metàstasi de càncer de còlon i una plataforma de simulació per al disseny de fàrmacs sense necessitat de fer assajos reals. Els projectes d’Eduard Batlle i Elena Sancho, i Modesto Orozco, respectivament, suposen dos dels tres projectes que la Fundació Botín ha decidit recolzar per la seva alta capacitat innovadora i viabilitat per arribar al mercat. Els avala un prestigiós comitè d’experts internacionals en l’àmbit de la inversió en indústries relacionades amb la biotecnologia i biomedicina.

 La Fundació invertirà un total d’un milió d’euros per establir les dues empreses a més d’oferir suport en la gestió, coordinació i assessorament amb l’objectiu que en un termini de dos anys puguin captar inversors que donin continuïtat als projectes fins a dur-los al mercat.

 L’objectiu del programa “Mind the Gap” és cobrir el buit (gap) existent entre la ciència i el món empresarial per aconseguir que investigacions importants amb potencial comercial arribin al mercat en forma de serveis i productes que millorin la salut i el benestar de la societat.

COLOSTAGE

 L’investigador ICREA a l’IRB Barcelona, Eduard Batlle, cap del Laboratori de Càncer Colorrectal, i la investigadora associada en el mateix laboratori, Elena Sancho, són els ideòlegs del projecte COLOSTAGE. L’objectiu és desenvolupar un test innovador per identificar els pacients de càncer de còlon amb predisposició a desenvolupar nous tumors a fetge i/o pulmó, òrgans principals de destí de les metàstasi de còlon. Disposar d’un test de pronòstic permetrà detectar als pacients que hauran de rebre quimioteràpia a la vegada que s’evitaran tractaments innecessaris i s’optimitzarà l’ús de recursos terapèutics.

 Part dels resultats en els que es basa aquest projecte del Laboratori de Càncer Colorrectal van ser publicats el novembre de l’any passat a larevista científica Cancer Cell.

NOSTRUM DRUG DISCOVERY

 El segon projecte de l’IRB Barcelona aprovat per la Fundació Botín està liderat pel també investigador de l’IRB Barcelona, Modesto Orozco, líder del Laboratori de Modelització Molecular i Bioinformàtica. Orozco, que també és Catedràtic de la Universitat de Barcelona i director del Programa de Cièncias de la Vida del Barcelona SuperComputing Center- Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), desenvoluparà el projecte empresarial “Nostrum Drug Discovery” en col•laboració amb el BSC-CNS.

 “Nostrum Drug Discovery” és una eina bioinformàtica, un simulador que ajudarà a dissenyar fàrmacs sense la necessitat de fer assajos reals. Aquesta aplicació bioinformàtica podria permetre estalviar costos i temps equivalent a uns 40 milions d’euros per a cada nou fàrmac, el que suposaria fins a un estalvi del 10% del cost total de desenvolupament.

 —————————

LA TRANSFERÈNCIA A L’IRB BARCELONA

 L’IRB Barcelona va establir el 2009 el Departament d’Innovació amb la missió de protegir, desenvolupar i comercialitzar els descobriments i invencions dels investigadors del centre, i garantir que el coneixement generat es transmeti i beneficiï a la societat. El departament identifica els projectes amb el potencial de respondre a necessitats reals de la societat i els prepara i protegeix per sortir a l’exterior en forma de llicència, spin off o col·laboració amb altres centres. L’IRB Barcelona ja ha creat tres empreses d’èxit des de la seva fundació el 2005: Omnia Molecular, Iproteos i Inbiomotion.♦

———————————————–

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere