Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

6ª Setmana de la Igualtat, dedicada a les polítiques de benestar i d’igualtat a la URV

Notícia anterior
Notícia posterior

La 6ª Setmana per la Igualtat, dedicada a les polítiques de benestar i les polítiques d’igualtat, té lloc entre el 4 i el 14 de març al campus Catalunya i a Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili. La iniciativa de l’Observatori de la Igualtat pretén que estudiants i ciutadans aprofundeixin en diferents àmbits de coneixement, des de la perspectiva de la igualtat entre homes i dones.

 

 Són set jornades formatives per als diferents estudis de grau i postgrau i per a la societat en general, que enmig de la crisi econòmica actual, enguany aprofundeixen en el disseny, implantació i resultats de polítiques d’igualtat en diversos àmbits, com ara l’educació, l’ocupació, els serveis de salut i l’atenció a la violència de gènere. També s’han programat altres activitats.

 A les jornades s’analitzen les polítiques d’igualtat com a eines que poden garantir un millor benestar per al conjunt de la població, i també es fa una aproximació a la situació de les dones en contextos històrics i geogràfics molt diversos. Del programa destaca, per exemple, la intervenció de Miguel Lorente, professor de la Universidad de Granada, metge forense especialista en Medicina Legal i exdelegat del Govern per la Violència de Gènere, que tracta sobre les polítiques adreçades a combatre la violència de gènere (dimarts 12 de març a les 16 h. a la Sala de Graus del campus Catalunya).

 En el marc de la Setmana per la Igualtat s’atorga la Distinció Mª Antònia Ferrer i Bosch 2013, en un acte de reconeixement a les persones o entitats de la societat civil o de la URV que hagi destacat per la defensa dels drets de les dones. La persona o entitat distingida es dóna a conèixer en l’acte que es fa el dimecres, 6 de març a les 16 h. a la sala de juntes del campus Catalunya.

Dins la Setmana, es pot veure l’exposició “Galería de Retratos de Mujeres en Bioquímica” al campus Sescelades, instal·lada fins al dia 20 de març a la planta 0 de la Facultat de Química. El dilluns 4 de març s’ha presentat les publicacions de l’Observatori, els “Quaderns de la Igualtat”, i les funcions d’aquest òrgan a la Universitat, i està prevista la presentació del llibre “El gènere de la polis” sobre el paper de les dones en el catalanisme polític, el dijous 7 de març a la sala de juntes del campus Catalunya.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere