Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Setmana Mundial del Cervell a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

p

La Setmana Mundial del Cervell programa un conjunt d’activitats per conèixer els avenços en neurociència

 Amb motiu de la Setmana Mundial del Cervell que se celebra simultàniament a 80 països, entre els pròxims dies 11 i 20 de març s’organitza a Barcelona un programa d’activitats participatiu i adreçat a tots els públics que inclourà xerrades, visites escolars als centres de recerca, una exposició i, per primera vegada, una trobada amb cinc científics que es farà en el marc de l’activitat Neuro-Desconferència. Digues la teva!.

 Organitzat pel Centre de Regulació Genòmica juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer-IDIBAPS, i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, la Setmana del Cervell compta amb la col·laboració d’instituts de recerca i departaments universitaris i té com a objectiu donar a conèixer a públics de totes les edats els últims descobriments en l’estudi del cervell humà i la recerca que realitzen els investigadors.

 Les xerrades que es realitzaran a la biblioteca Sagrada Família tractaran sobre l’alèxia i les relacions entre el cervell i el llenguatge, del bilingüisme i de com viuen dues llengües en un sol cervell, i de les dificultats en la lectura que provoca la dislèxia. A la biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet també es tractarà sobre la química de l’amor i dels aspectes biològics de l’enamorament.

 D’altra banda, entre els dies 11 i 15 de març científics dels centres d’investigació oferiran xerrades als centres educatius. En aquestes trobades, els investigadors es trobaran amb joves d’entre 8 i 18 anys.

Es tractaran els efectes de l’estrès i la hiperactivitat en el cervell, els avenços en la curació de malalties, com ara el Parkinson, la influència de la música, i les percepcions visuals en els aprenentatges.

 El programa, pensat per portar les neurociències més enllà dels centres de recerca, està coordinat per la neurobiòloga Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica.

 
PROGRAMA D’ACTIVITATS  de la SETMANA DEL CERVELL

– “Alèxia: de com una lectora esdevé no lectora” a càrrec d’Àngels Prat, professora emèrita de la UAB. Dimecres 13 de març, 19 h. Biblioteca Sagrada Família (provença 480, Barcelona).
– “Com viuen dues llengües en un sol cervell” a càrrec d’Albert Costa, professor de recerca ICREA. (UPF). Dimecres 13 de març, 19 h. Biblioteca Sagrada Família (Provença 480, Barcelona).

– “Quan aprendre a llegir és un repte: les bases neuronals de la dislèxia” a càrrec de Begoña Díaz, investigadora postdoctoral de la UPF. Dimecres 13 de març, 19 h. Biblioteca Sagrada Família (Provença 480, Barcelona).
– “La química de l’amor” a càrrec de Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica. Divendres 15 de març, 12 h. Biblioteca Tecla Sala (Avinguda Josep Tarradellas i Joan 44, L’Hospitalet de Llobregat).

– “Neuro-desconferència. digues la teva!”. Dimecres 20 de març, de 17 a 20 h.
Centre cívic Sant Agustí (Comerç 36).

Trobada amb cinc científics sobre un tema que es triarà prèviament.

Els temes proposats són:

1- El cervell del futur, de cyborgs i d’altres éssers.

2 -Culpable o innocent, dilemes ètics i cervell.

3- Al·lucino, drogues de recreació, sí o no?.

4- El futur dels tractaments en neurologia: podem millorar el nostre cervell ?.

5- Teràpia gènica cerebral: ficció o realitat ?.

6- Mapes òmics del cervell: un GPS per trobar la causa de les malaltie mentals ?.
– Exposició de llibres i recursos a la Biblioteca Sagrada Família

Durant la setmana de l’11 al 17 de març, la Biblioteca Sagrada Família mostra una exposició del seu fons relacionat amb el cervell i ofereix una guia de recursos en diferents suports.

——————————————————–

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere