Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura obté l’ajut del Programa Cultural de la Unió Europea

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Agència Executiva d’Educació, Audiovisual i Cultura d’Europa (EACEA) ha seleccionat un projecte europeu liderat per l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Ciències de la Comunicació (FCC) Blanquerna-URL i li ha atorgat 115.000 euros (la totalitat demanada) dins els projectes de cooperació 2007-2013.

 El projecte “Religion in the Shaping of a European Cultural Identity”, del qual l’Observatori , que dirigeix a la FCC Blanquerna-URL la Dra. Míriam Díez Bosch, és el partner principal, començarà el juny de 2013 i s’estendrà durant dos anys.

 Els altres partners són Suècia, Eslovènia i Regne Unit (Escòcia), concretament la Fundació Sigtuna d’Uppsala, el Museu del Cristianisme de Ljubljana i la Universitat d’Edinburgh.

 En el procés s’han seleccionat 114 propostes de 476. L’Estat espanyol en va proposar 40 i n’han resultat escollides només 8, entre aquestes les de la Fundació Blanquerna i el seu Observatori.

 El projecte seleccionat té com a objectius crear una xarxa de cooperació europea entorn de la religió, la cultura i la comunicació. Apart de crear un informe global i un calendari religiós i cultural europeu, els socis organitzaran tallers, un “Religious Tecno-Lab”, exposicions, debats, un festival de cinema i discutiran sobre temàtiques com ara identitat europea, joves i religió, pau i art sacre, humor, religiositat i media o religió digital i identitat europea.

 La primera reunió del projecte europeu tindrà lloc a la FCC Blanquerna-URL el proper mes de juny, coincidint amb el Congrés Internacional de Comunicació i Realitat.

 Dins de les activitats que tindran lloc a Barcelona hi ha un debat sobre “Cultura popular, narrativa i religió. Són l’ateisme i la religió rellevants per a la narrativa europea?” i un segon debat sobre “Religió i art. Blasfèmia i horror en l’imaginari religiós”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere