Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Programa DOCENTIA de l’ANECA

Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat Politècnica de València ha rebut el certificat del programa DOCENTIA  pel seu model d’avaluació de l’activitat docent. Es converteix, així, en la primera universitat pública espanyola que rep aquest reconeixement per part de l’agència estatal ANECA, que certifica la qualitat del seu model d’avaluació del professorat.

 Segons ha explicat el rector de la UPV, Juan Juliá, l’obtenció d’aquesta certificació s’emmarca dins dels objectius del Pla Estratègic (2007-2014) de la UPV. Juliá ha mostrat la seua satisfacció i ha assenyalat que és “tot un orgull per a la UPV ser la primera universitat del país que rep aquest important certificat. Sabem que aquest és un procés de millora contínua i, que per tant, hem de continuar utilitzant un indicador tan valuós d’avaluació com és aquest per a continuar millorant la taxa de rendiment acadèmic”, que en el cas de la UPV se situa per damunt de la mitjana del sistema universitari espanyol.

 Així mateix, el rector ha agraït la tasca del Vicerectorat de Qualitat i Avaluació de l’Activitat Acadèmica i dels membres de la comunitat, que han col·laborat en el desenvolupament i la implantació d’aquest sistema d’avaluació del professorat, que fa de la UPV un referent en l’avaluació de l’activitat docent.

 D’altra banda, la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Mª José Catalá, ha destacat el model d’avaluació de l’activitat docent de la UPV, que destaca, entre altres particularitats, pel fet que s’aplica al 100% del seu professorat, “la qual cosa no és el que ocorre habitualment amb aquest programa en altres universitats espanyoles”, segons ha manifestat.

 El programa de Suport a l’Avaluació de l’Activitat Docent (DOCENTIA) es va iniciar el 2007 a fi de donar suport a les universitats en la millora de la qualitat docent, a través de la implantació de procediments orientats a l’avaluació de l’activitat docent del professorat.

 A través d’aquest programa, que ha posat en marxa l’ANECA i al qual també s’ha sumat l’agència valenciana AVAP, es disposa d’un model per a garantir la qualitat del professorat universitari i afavorir-ne el desenvolupament i el reconeixement, a través de la certificació de l’avaluació de l’activitat docent del professorat.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere