Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Barcelona Graduate School of Mathematics formarà matemàtics d’elit

Notícia anterior
Notícia posterior

 BCN maths

La Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath) és una iniciativa impulsada per la Facultat de Matemàtiques de la UB, centre adscrit al BKC, el Departament de Matemàtiques de la UAB, la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC i el Centre de Recerca Matemàtica, amb la coordinació de l’Institut de Matemàtica de la UB, amb què es vol recollir les activitats científiques adreçades a estudiants de doctorat que ofereixen les diferents institucions promotores.

 La recerca en matemàtiques que es fa a Catalunya té una excel·lència que és reconeguda internacionalment, tal com es desprèn dels nombrosos grups de recerca existents, dels treballs publicats en revistes internacionals de referència i de les conferències i els tallers que s’ofereixen en aquest àmbit durant tot l’any.

 En aquest context, les institucions participants han decidit crear la Barcelona Graduate School of Mathematics (BGSMath) amb l’objectiu de proporcionar de manera coordinada una formació de doctorat de qualitat, donar-li visibilitat internacional i atraure investigadors de doctorat a Catalunya. Així mateix, també es proposen millorar les sortides professionals dels matemàtics en la indústria i en l’entorn no acadèmic en general i esdevenir una plataforma de col·laboració de tots els agents actius en recerca matemàtica, per desenvolupar projectes col·lectius.

 Constituïda tot just al gener, la BGSMath iniciarà l’activitat acadèmica al mes de setembre, i oferirà cursos de doctorat biennals a estudiants graduats en Matemàtiques de Catalunya i d’arreu del món. Seran cursos interuniversitaris que fomentaran la mobilitat dels estudiants, bona part dels quals s’espera que siguin d’altres països, ja que un dels objectius principals dels centres a l’hora d’unir els seus recursos és captar estudiants estrangers i potenciar la internacionalització.

 La BGSMath està ara intentant obtenir recursos per poder tenir una oferta pròpia de beques postdoctorals i no amaga que el model que vol seguir és el de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE), a través de la qual la UAB, la UPF, el CSIC i el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) ofereixen màsters i doctorats d’excel·lència en Economia.

 Després d’arrencar el curs 2013-2014 amb els programes de doctorat, la BGSMath vol avançar cap a una segona etapa, en què oferirà màsters interuniversitaris, que volen ser de referència internacional.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere