Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sindicatura de Greuges de la UIB

Notícia anterior
Notícia posterior

Els processos d’avaluació centren la majoria de consultes a la Síndica de Greuges de la UIB

Informe de la Sindicatura de Greuges dels anys 2010, 2011 i 2012 

 La Síndica de Greuges de la Universitat de les Illes Balears, Joana M. Petrus Bey, ha presentat al Claustre de la Universitat l’informe corresponent a les tasques realitzades durant els anys 2010, 2011 i 2012. Les dades reflecteixen un augment del 52% dels casos registrats durant el trienni. La taxa de freqüentació més alta (nombre de casos / nombre total de membres d’un estament) la té el PDI (amb un 32‰), seguit del PAS (11‰) i l’alumnat (6‰).

 Els temes que concentren el 70% dels casos plantejats a la Sindicatura  tenen a veure amb la família Acadèmica, i dins aquesta, els processos d’avaluació concentren entorn del 44% dels casos d’aquest gran grup. La segona família temàtica en importància és la que anomenam Vida universitària, el pes de la qual s’ha triplicat entre 2010 i 2012 i representa ja prop del 18% dels casos anuals de la Sindicatura. Dins aquesta família, més del 50% dels casos tenen a veure amb conflictes sorgits en l’àmbit de les relacions personals, no sempre de caire laboral, entre el PDI o el PAS, i també, entre els mateixos alumnes.

 Entre les recomanacions que ha fet durant aquests anys la Sindicatura, destaquen: a) fomentar la convivència, el respecte a les normes legals, a les persones i a la institució universitària mitjançant l’elaboració d’un codi ètic, entès com una mena de model en el qual es pugui inspirar la conducta de tots els membres de la comunitat universitària; b) millorar i flexibilitzat el procés de matrícula i les causes d’anul·lació corresponents, a fi de poder acostar la UIB a la realitat econòmica i social dels estudiants i de les famílies; c) revisar els criteris que aplica la UIB per contractar el personal docent no permanent, a fi de reduir el marge de discrecionalitat tècnica del qual disposen actualment les comissions de contractació, d) incorporar als codis de bones pràctiques dels alumnes que fan pràctiques externes restriccions en l’ús de dades personals a les xarxes socials i e) millorar l’esforç per desterrar estereotips en relació amb persones amb discapacitats psíquiques, les quals cal integrar sense exclusió dins la comunitat universitària.

 L’informe està disponible en format pdf. CLICAR AQUÍ.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere