Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada Campus Transfronterer: Universitat de Perpinyà Via Domitia i Universitat de Girona

Notícia anterior
Notícia posterior

La UPVD i la UdG organitzen conjuntament la primera Jornada Campus Transfronterer

La Universitat de Perpinyà-Via Domitia (UPVD) i la Universitat de Girona (UdG) organitzen conjuntament la primera Jornada Campus Transfronterer, que tindrà lloc el dia 20 de març a Perpinyà, durant tot el dia.

 La Jornada s’adreça als estudiants de primer de batxillerat (i equivalent de nivell francès) d’ambdues bandes de la frontera, que estudiïn francès i català respectivament, dins del marc de la seva formació preuniversitària. L’objectiu principal de la trobada és promoure els estudis superiors de totes dues universitats, i de facilitar la mobilitat transfrontera dels joves estudiants.

 Les dues universitats organitzadores són conscients de la importància de la mobilitat transfronterera, i per això s’explicarà als estudiants de secundària la importància d’aquest tipus de mobilitat per poder adquirir noves competència i qualificacions.

 La jornada,  que es farà a Perpinyà durant tot el dia,  pretén sensibilitar els joves tot mostrant-los les iniciatives d’orientació que se’ls ofereix un cop són a la Universitat, i també fent-los partíceps del coneixement dels estudis de grau de les dues universitats. La trobada entre aquests joves estudiants de banda i banda de la frontera, facilitarà que interactuïn i contactin, ja que podran escoltar testimonis d’estudiants que ja han viscut aquestes experiències (estudis, estades, ocupació …) dins de l’espai català transfronterer. A més, els participants podran gaudir, en compartir les estones d’aquesta jornada, del coneixement mutu d’una gran diversitat cultural.

 La jornada de dimecres 20 al matí es destinarà a les presentacions de cada universitat (oferta de formació, programes d’intercanvi, testimonis d’estudiants). A la tarda, en canvi, la jornada es desenvoluparà al mateix centre de  Perpinyà, on els participants seguiran una activitat de descoberta cultural i història de la capital del Rosselló (cacera del tresor-gimcana).

 La jornada està finançada pel Consell General dels Pirineus Orientals, i té el suport del Rectorat de l’Acadèmia de Montpeller. L’organització va a càrrec de les unitats de promoció de cada universitat (“Direction de l’orientation, des stages et de l’insertion professionnelle” (DOSIP) en el cas de la UPVD i Unitat de Promoció dels Estudis en el cas de la UdG).

 Per a la UdG, aquesta jornada reforça la seva política de caire transfronterer, plasmada en el Pol de Recherche et Enseignement Supérieur Pirineus-Mediterrània (PRES-PM). Igualment, forma part de l’entorn del Campus d’Excel.lència del Turisme i de l’Aigua (e-MTA). ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere