Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Captio Tech, primera empresa start-up de la URV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’empresa de base tecnològica Captio Tech és la primera reconeguda com a start-up de la URV, creada a iniciativa de graduats de la Universitat, en aquest cas per Joel Vicient. El dimarts, 19 de març s’ha signat al rectorat un acord entre empresa i universitat que estableix aquesta condició.

 Aquesta empresa es va constituir l’any 2009 per iniciativa de Joel Vicient, enginyer tècnic informàtic per la URV, que és director, fundador i administrador de l’empresa, i compta amb el 51% de la mateixa. L’acord l’han signat al matí el rector Francesc Xavier Grau, per part de la URV, i Joel Vicient i Dan Moser, director de Màrqueting i Vendes, per part de Captio Tech, fins ara denominada Ongest Gestiones y Servicios Internet, SL.

 L’objecte de l’empresa és el desenvolupament de software sota el model SaaS (lloguer de serveis de software a canvi d’una quota mensual). El principal producte de l’empresa, comercialitzat amb el nom de Captio al 2012, és una aplicació per telèfons mòbils que permet gestionar les despeses del personal en mobilitat a través d’una fotografia dels tiquets de caixa.

 L’equip es completa amb Joaquim Segura, director d’Operacions; Lluis Claramonte, director Tècnic, a més de 10 treballadors, entre les oficines de Tarragona i de Barcelona.

 Al desembre passat, el Consell de Govern de la URV va reconèixer aquest projecte empresarial com empresa START-UP de la URV, d’acord amb el reglament de creació d’empreses a l’entorn de la URV, que reconeix com a START UP aquelles iniciatives empresarials sorgides per iniciativa dels estudiants de la Universitat.

 Amb aquest reconeixement es pretén establir una relació de benefici mutu entre l’empresa i la URV, en la qual l’empresa podrà acreditar davant de tercers el reconeixement com empresa start-up de la URV, oferint una imatge de marca. Tant l’objecte social com l’activitat de negoci de l’empresa estan relacionades amb els àmbits de coneixement de la URV en el camp de les TIC, i ja ha realitzat projectes d’R+D+i amb la Universitat.

 Captio Tech compta amb la col•laboració d’inversors de prestigi, experts en la posada en marxa d’empreses tecnològiques, com Carlos Domingo (Telefónica l+D), Joan Margenat (SmartBox Plan B), Lluis Font (Zyncro), Lluis Faus (Vlex), Jaume Gomà (Segundamano), Román Martín (lnterbel) i el fons de cap¡tal risc Venturcup. Entre els anys 2009 i 2012, l’empresa ha obtingut a través de dues rondes de finançament un import proper a 2 milions d’euros.

 El Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la Fundació URV és la Unitat de Valorització de la Universitat, gràcies al suport d’ACC1Ó i al finançament obtingut a través del Ministeri de Ciència i Innovació, mitjançant el Pla Estratègic PETRA 2010- 2013. Des de l’àrea d’Emprenedoria i amb el suport de la Càtedra sobre el foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses, s’ha assessorat i acompanyat aquest projecte empresarial. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere