Neuro-Music Hack Day
Afina les teves neurones per al Neuro-Music Hack Day
Es busquen neurocientífics, músics i hackers per desenvolupar noves aplicacions que relacionin cervell i música en l’esdeveniment neuro-Music Hack Day que tindrà lloc el 13 i 14 de juny en el marc del Festival Sónar (Sónar + D) a Barcelona.
* *
Què faries si poguessis connectar música amb les teves ones cerebrals? Aquest és el repte del Neuro-Music Hack Day (neuro-MHD), una incubadora de neurociència i música que se celebra en el marc del Music Hack Day (MHD) i forma part de la programació professional del Festival Sónar de Barcelona (Sónar+D). Aquest esdeveniment se celebrarà el 13 i el 14 de juny i té com a objectiu generar aplicacions tecnològiques i projectes viables, preferiblement d’interès empresarial.
El Music Hack Day és una sessió hacker de 24 hores en què els participants conceptualitzen, creen i presenten els seus projectes relacionats amb les tecnologies musicals: programari, d’aplicacions de mòbils, software, obres artístiques, desenvolupament de pàgines web … En els últims tres anys el MHD s’ha consolidat com una plataforma internacional per donar visibilitat a la creativitat musical pròpia de la comunitat tecnològica. Nascut a Londres, aquest esdeveniment ha viatjat per ciutats de tot el món i a dia d’avui compta amb el suport d’unes 125 empreses musicals i tecnològiques, i suma més de 2.000 participants i centenars de hacks creats.
Aquest any i gràcies al suport del projecte europeu KiiCS (acrònim de Knowledge Incubation in Innovation and Creation for Science) l’esdeveniment inclou un apartat especial dedicat a la neurociència: el neuro-MHD. En ell es proveirà als participants d’eines i interfícies d’aplicacions de programació (API per les seves sigles en anglès) per incentivar la creació de noves aplicacions que uneixin música i neurociència. A més, el dimecres 12 de juny s’oferirà als inscrits en el neuro-MHD un taller introductori a aquestes tecnologies que inclouen BCIs (Brain Computer Interface), Enobio i altres sensors de senyals fisiològics.
El període d’inscripció d’aquesta activitat serà del 15 d’abril al 15 maig 2013.
Aquesta iniciativa està liderada pel Music Technology Group (MTG) en col·laboració amb l’Observatori de Comunicació Científica (OCC), ambdós de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i compta amb el suport del grup d’investigació Synthetic, Perceptive, Emotive and Cognitive Systems (SPECS), també de la UPF i de l’empresa Starlab Barcelona SL.
* *
El Web oficial del Music Hack Day (MHD) : CLICAR AQUÍ