Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El grup AFIN continua el cicle de seminaris sobre la maternitat i la joventut / Facultat de Lletres / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

2afin lg

La sessió següent serà a càrrec de Beatriz San Román el 9 d’abril i durà el títol “Los discursos de la adopción en España: construcción de sujetos y asimetría de poder”. 

 El grup AFIN organitza regularment seminaris sobre la maternitat, la infància, la joventut i la família. Des del febrer n’han realitzat tres i està previst que fins al juny se’n facin vuit més. Al del 9 d’abril, Beatriz San Román  -doctoranda en Psicologia Social, membre del Departament de Psicologia Social  de la Universitat Autònoma de Barcelona UAB i investigadora associada del Grup AFIN)-  parlarà de les adopcions a l’Estat espanyol i dels discursos que s’emeten des del poder i la societat sobre aquest fet.

 Els seminaris es fan els dimarts de 10 a 12 hores a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

————————————————

 La resta de conferències programades:

16 de abril: Macarena García: Cuentos que adoptan. Narrativas de adopción en weblogs y libros infantiles.

23 de abril: M. Bruna Álvarez: La maternidad en España: entre la violencia simbólica y la reproducción estratificada.

7 de mayo: Mireia Roca. La profesionalización del cuidado, ¿a qué precio? Estudio de caso de un Servicio de Atención Domiciliaria.

28 de mayo: Neus Roig. El proceso de búsqueda de la filiación biológica.

11 de junio: Mariana De Lorenzi: Autonomía progresiva de niños, niñas y adolescentes y su relevancia frente a los derechos fundamentales de las personas.

25 de junio: Natàlia Barcons: Adopción y síndrome alcohólico fetal (SAF).

9 de julio: Nele Hansen: Los procesos identitarios e integración social de jóvenes descendientes de uniones mixtas en Cataluña.

————————————————————–

 AFIN  és un grup de recerca bàsica i aplicada sobre infàncies, joventuts i  famílies de diverses cultures i orígens, amb seu al Departament de Antropologia Social i Cultural de la Facultat de Filosofia i Lletres de la  en la Universitat  Autònoma de Barcelona. Estudia i treballa sobre la vida personal,  familiar i social de nens, nenes i joves, les seves relacions familiars i  socials, les seves situacions de risc i crisi, els seus drets i  dificultats. L’atenció a la diversitat, la comprensió i anàlisi dels  desafiaments derivats dels canvis en la vida familiar i social en un món  globalitzat i l’equitat són eixos fonamentals del seu treball. Des  de la seva creació en 2004, el treball del grup s’ha caracteritzat per  un enfocament interdisciplinari, la creació de sinergies amb altres  grups i institucions estatals i internacionals i una decidida voluntat  que els seus avanços de recerca transcendeixin l’àmbit acadèmic i  arribin a les persones i col·lectius amb i per l’interès dels quals i  benestar treballa. Per això, AFIN difon els seus resultats  de recerca a través de publicacions científiques i de transferència així  com d’activitats de disseminació -congressos, trobades, jornades,   conferències, xerrades, cursos, seminaris i intervencions en diferents  mitjans-. Des de 2004 organitza un congrés internacional anual i des de  2009 publica una Newsletter mensual que envia per correu electrònic a  milers de subscriptors i difon a través de xarxes socials i llistes de  distribució. 

 AFIN està integrat per professionals de l’antropologia  social, les ciències de l’educació, el dret, la medicina, la psicologia,  la  sociologia i el treball social, pertanyents a diverses universitats   i institucions, entitats i serveis, públics i privats, dedicats a la   infància, la joventut i la família. A través de múltiples convenis   desenvolupa projectes conjunts amb professionals, entitats i   universitats d’Estats Units i Canadà a Amèrica del Nord, de França,  Itàlia, Regne Unit, Països Baixos, Noruega, Finlàndia i Suècia  a  Europa, d’Índia, Xina i Malàisia a Àsia i de Brasil, Argentina,  Colòmbia, Veneçuela, Uruguai, Xile, Mèxic, Bolívia i Equador a Amèrica  Llatina on forma part de la Xarxa de Postgraus en Infància i Joventut  (RedINJU), coordinada per CLACSO (Consell Llatinoamericà de  Ciències  Socials) i la OEI (Organització d’Estats Iberoamericans) amb suport del  programa MOST- UNESCO. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere