Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Que és “Bioinformatics Barcelona”?

Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), juntament amb Biocat i onze centres i instituts de recerca catalans, va signar aquest passat març un acord per a la creació de Bioinformatics Barcelona (BiB). Es tracta d’una plataforma per impulsar la formació, la recerca i la transferència tecnològica en bioinformàtica, així com posicionar l’àrea de Barcelona com a pol de referència mundial en aquest àmbit.

 La bioinformàtica és una àrea d’investigació en la qual s’apliquen les ciències de la computació i les tecnologies de la informació per al tractament de dades biològiques. Actualment hi ha una manca d’experts en aquesta àrea de coneixement i per aquest motiu el BiB esdevindrà una peça clau per donar un impuls definitiu a Catalunya d’aquesta especialitat estratègica per a totes les ciències de la vida. 

 El BiB es proposa aprofitar la massa crítica d’investigadors de l’àmbit de la bioinformàtica internacionalment reconeguts que hi ha a l’àrea de Barcelona per fomentar els estudis de postgrau d’alt nivell, inclosa la formació dels nous professionals, i el desenvolupament d’iniciatives científiques i de transferència de coneixement que es puguin beneficiar d’aquest marc de col·laboració. 

 L’acord preveu que en el termini de sis mesos s’haurà enllestit el pla estratègic que ha de concloure amb la constitució formal de la iniciativa. Les tasques d’elaboració d’aquest pla seran dirigides per Ana Ripoll, catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la UAB, que en serà la presidenta executiva, mentre que Ferran Sanz, catedràtic d’Informàtica Biomèdica de la UPF, en serà el director científic. 

 A més de la UAB, la UPC i la UPF, participen en aquesta plataforma el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Recerca Biomèdica – Barcelona (IRB), l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebron (VHIO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP), l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR), el Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), el Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG) i BioCat. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere