Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El fotògraf Paco Elvira, trobat mort al Garraf de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El fotògraf català Paco Elvira, de 64 anys, ha estat trobat mort al Garraf ahir dilluns de Pasqua. La família n’havia denunciat la desaparició dissabte. Elvira preparava un reportatge quan, per causes que es desconeixen, va caure per un penya-segat a la roca de la Falconera, a les costes del Garraf. El cos l’han trobat ahir al matí els mossos d’esquadra.

 Elvira era considerat un dels grans fotoperiodistes del nostre país. Col·laborador habitual dels suplements dominicals de la Vanguardia i del Periódico, era professor de fotoperiodisme a la Facultat de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona i de gèneres i edició fotogràfica a la Universitat Pompeu Fabra, on justament avui hi havia previst l’examen de l’assignatura. També feia classes a l’escola de fotografia IDEP de Barcelona.

 Ha estat editor gràfic del diari Rècord i de la revista Públic. La publicació Photography Year Book ha pubilcat en dues ocasions fotografies seves entre les millors de l’any. Al llarg de la seva carrera havia estat guardonat amb un premi Fotopress i també el Pica d’Estats. Entre els seus treballs més emblemàtics, destaquen els viatges que va fer al Nord d’Irlanda per a retratar el conflicte i les seves imatges com a enviat especial a la guerra dels Balcans, a més de llargues estades a Afganistan, Cuba, Argentina, Mèxic, Zanzíbar, Camerun, entre d’altres llocs.♦

241p4dd

fotografia de Paco Elvira ©

————————————————————————————————————————————————————–

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere