Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Avui la Jornada “TEDxBarcelonaChange 2013” / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

tedxchange

 Aquest dimecres 3 d’abril es celebra la jornada d’emprenedoria social TEDxBarcelonaChange 2013, amb la temàtica “Positive disruption”,  que reunirà experts de reconegut prestigi internacional que analitzaran des de diferents disciplines qüestions de salut global, desenvolupament i cooperació. Concretament, s’abordaran temes relacionats amb malalties com ara la poliomielitis, la malària o el VIH, qüestions de salut maternoinfantil i de desenvolupament.

 La trobada TEDxChange està organitzada per la Fundació Bill & Melinda Gates i la plataforma internacional TED. El programa combina les ponències en viu de projectes relacionats amb la ciutat de Barcelona (Breakthroughs made in Barcelona), amb la retransmissió en directe de les conferències de TEDxChange des de Seattle. La Universitat de Barcelona dóna suport a aquesta iniciativa a través del Comissionat per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social, el Comissionat per a Desenvolupament Social i Envelliment i la Fundació Solidaritat UB.

 Entre els ponents que participaran en aquest fòrum d’idees, destaquen Jordi Martí, fundador de DBS Screening, que ha desenvolupat un sistema de diagnòstic sanguini precoç, tant per a malalties infeccioses com per a malalties no transmissibles o cròniques, accessible per a comunitats desfavorides; Quique Bassat, investigador del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB) i professor del màster de Salut Global, de l’ISGlobal-UB, on coordina la implementació de projectes relacionats amb la malària en països com ara Moçambic, el Brasil, l’Índia o Papua Nova Guinea;Joya Banerjee, cofundadora de la Coalició Global de Joves contra la Sida a Nova York; Lluís Pareras, director de Healthequity, societat de capital risc i fons d’inversió en salut; Paula Farias, expresidenta de Metges sense Fronteres a Espanya; Fran Equiza, director regional d’Oxfam GB per a l’Àfrica Central, de l’Est i Banya d’Àfrica, i Jordi Renart, responsable dels Partenariats i les Relacions Externes del Programa Mundial Aliments de les Nacions Unides a l’Àfrica de l’Est i Central, entre d’altres.

 L’horari de la trobada és de les 18h a les 23h. Al Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (Travessera de Gràcia, 93 – 95, Barcelona). S’ha de pagar una entrada. (Hi ha descompte pels estudiants).

 —————————————————–

Sobre TEDx

 TED és una organització sense ànim de lucre dedicada a difondre idees per ajudar a canviar el món. Reuneix alguns dels pensadors i emprenedors més importants a escala mundial per compartir idees que abasten un ampli espectre de disciplines: ciències, art i disseny, política, educació, cultura, negocis, assumptes globals, tecnologia i desenvolupament, i entreteniment.

 En aquest context, el programa TEDx trasllada l’experiència a l’àmbit local: se centra en la realització d’esdeveniments locals, organitzats independentment, amb l’objectiu de difondre les idees més interessants per a la societat actual. S’han fet més de 1.500 esdeveniments TEDx a tot el món.

 ——————————————————————

 NOTA: l’EDITORIAL d’avui de LO CAMPUS DIARI es refereix a aquesta Jornada.

——————————————————————–

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere