Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Université Sorbonne Nouvelle – Paris 3 : el Barça i la Cultura Catalana

Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen2

La Université Sorbonne Nouvelle – Paris 3  acull una jornada sobre el Barça i la Cultura Catalana

 Coincidint amb el partit de Lliga de Campions entre el PSG i el FC Barcelona que es va celebrar ahir, la Université Sorbonne Nouvelle – Paris 3 va acollir una jornada sobre el Barça i la Cultura Catalana que va incloure una  la conferència titulada: ‘Barça, esport, cultura i educació’ a càrrec del vicepresident institucional del  FC Barcelona Carles Vilarrubí. I també un concert del grup Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien.

 En la conferència de Vilarrubí ha explicat com el Barça és un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts. I que els valors del club són el treball en equip, l’esforç, el respecte, la humilitat i la tolerància.

 Ha obert l’acte la rectora de la Universitat, Mme Marie-Christine Lemardeley. També hi han assistit la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, Maryse Olivé; el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch; el delegat a París de l’IRL, Raül David Martínez; i el responsable acadèmic dels estudis catalans de la Universitat de la Sorbonne Nouvelle, Eric Beaumatin.

 Aquest acte s’emmarca dins el conveni signat el setembre passat entre el club blaugrana i l’Institut Ramon Llull (IRL) per promoure la cultura catalana al món. El mes de novembre passat es va celebrar una jornada similar a Glasgow amb motiu del partit de Lliga de Campions que el Barça va disputar contra el Celtic.

 Amb el conveni que van signar el mes de setembre, l’IRL i el FC Barcelona es proposen un doble objectiu. D’una banda, coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat. I, de l’altra, agermanar la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL amb la xarxa internacional de penyes barcelonistes, per dur a terme activitats conjuntes. Hi ha unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans.

 A la Université Sorbonne Nouvelle – Paris 3  s’hi imparteixen estudis de llengua i cultura catalanes des de l’any 2003. L’any passat, 150 alumnes cursaven aquests estudis. A París hi ha dues altres universitats que imparteixen docència d’estudis catalans amb el suport de l’IRL: La Université Paris 8 Vincennes – Saint-Denis i Université Paris-Sorbonne, on hi ha el Centre d’Estudis Catalans, on es fan activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes.♦

El_Bar_a_i_la_Cultura_Catalana_a_Paris.v1364555509

 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere