Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Barcelona i empreses del sector aeroespacial

Notícia anterior
Notícia posterior

Barcelona presenta una candidatura per acollir una incubadora d’empreses del sector aeroespacial

Ubicada a l’edifici RDIT del Parc Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), serà el primer centre d’incubació de l’Agència Europea de l’Espai a Espanya

Aquest 3 d’abril el rector de la UPC, Antoni Giró; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcalde de Gavà, Joaquim Balsera; el vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón i el president de Caixa Capital Risc, Marcelino Armenter, han signat un conveni de col·laboració per presentar conjuntament una candidatura per acollir un centre d’incubació de l’Agència Europea de l’Espai a Barcelona.

 El centre multidisciplinari preveu acollir projectes empresarials que aprofitin les tecnologies de l’espai per desenvolupar aplicacions, serveis i productes amb usos diversos, tant industrials com per al consum diari de persones o empreses. Es preveu que en un període de cinc anys s’instal·lin una quarantena de start up d’àmbit internacional, esdevenint un pol d’atracció de talent emprenedor.

 Serà el primer Business Incubation Centre de l’Agència Europea de l’Espai instal·lat a Espanya i se sumaria a la xarxa formada, a dia d’avui, per set incubadores ubicades a països europeus com Holanda, Anglaterra Alemanya, Bèlgica i Itàlia.

 Si s’accepta la candidatura, la incubadora s’ubicarà a l’edifici RDIT (Recerca, Desenvolupament i Innovació Tecnològica), del Parc UPC al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels, què pertany a la Universitat Politècnica de Catalunya • BarcelonaTech (UPC) i que, en estar ja construït, permet posar en marxa el centre a curt termini i amb una inversió reduïda.

 L’edifici RDIT té una superfície total de 10.000 m2 i es troba ubicat al Campus del Baix Llobregat de la UPC, en un entorn d’alta concentració de recerca, tecnologia i transferència de coneixement. A pocs metres de l’edifici RDIT estan situades l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB). Al campus desenvolupen també la seva activitat múltiples empreses de base tecnològica i s’hi ubiquen importants centres de recerca punters com ara l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), l’Institut de Geomàtica i el Centre International de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE). L’edifici, integrat al Parc UPC, gaudeix de tots els serveis bàsics i de valor afegit per al desenvolupament d’iniciatives intensives en recerca i innovació. La possibilitat de realitzar projectes col·laboratius amb la universitat, la disponibilitat d’equipament científic-tècnic i el suport d’investigadors de reconegut prestigi han estat elements altament valorats en la proposta de candidatura realitzada a l’ESA.

Un referent en incubació empresarial

 Es tracta d’un pas més en el model d’incubació d’empreses de recent creació, un dels trets clau de la trajectòria de Barcelona Activa. El nou centre per a empreses del sector aeroespacial d’àmbit metropolità se sumaria al viver de Glòries i a la incubadora de gestió públic-privada, Almogàvers Business Factory.

 Les empreses de recent creació amb menys de cinc anys d’activitat que s’instal·lin a la incubadora tindran accés al coneixement tècnic de l’equip i el personal científic de l’ESA (European Space Agency) i de la UPC i, a més, comptaran amb l’assessorament expert i el suport tècnic a nivell empresarial de Barcelona Activa i el Parc UPC.

 Així mateix, cada projecte empresarial rebrà fins a 50.000 euros/any per desenvolupar la seva tecnologia, sempre que assoleixi les fites marcades. En aquest sentit, també tindrà accés a finançament privat, proveït per Caixa Capital Risc -la gestora de capital risc de “la Caixa”-, mitjançant un préstec participatiu.

Una aposta pel talent local

 Acollir aquesta incubadora beneficiarà a l’ecosistema emprenedor i empresarial, permetrà donar suport al talent local, posar en valor el coneixement científic-tècnic del territori i generar noves oportunitat tant a les empreses com a les universitats.

 A més, contribuirà a situar l’Àrea Metropolitana de Barcelona com un punt de referència a Europa en el desenvolupament de tecnologies de l’espai aplicades a diferents vessants productives. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere