Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La VIII Jornada sobre Relacions de Gènere tracta sobre els estereotips en el món de la publicitat

Notícia anterior
Notícia posterior

 L’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives de la Universitat Pompeu Fabra organitza la vuitena edició de les Jornades sobre Relacions de Gènere, que enguany es proposa reflexionar sobre els usos que fa la publicitat dels models estereotípics i alternatius, tant de feminitat com de masculinitat, i com aquests models han anat canviant en funció del context històric.

 La Jornada, sota el títol ” Publicitat, història i gènere“, tindrà aquest 4 d’abril, de 10.00 a 14.00 hores, a l’aula 40.S01 de l’edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella. La presentació anirà a càrrec d’ Agnès Garcia, doctora en Història per la UPF i co-organitzadora de les Jornades.

 La publicitat, omnipresent a la societat moderna i als mitjans de comunicació de masses, ens presenta a vegades una estricta divisió sexual basada en estereotips per tal de augmentar l’èxit de les vendes.

 El debat que es proposa en aquesta edició de les Jornades vol palesar les estratègies publicitàries que es fan servir i ajudar a prendre consciència de fins a quin punt la publicitat influeix en les nostres idees i relacions quotidianes.

 Per abordar aquesta qüestió, s’han programat dues ponències, que aniran seguides de debat: “El mirall màgic. Models femenins a la publicitat des de 1940 a l’actualitat”, a càrrec de Joana Gallego, del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB (10.15 hores), i “Masculinidad, estereotipo y publicidad. La adecuación incesante”, impartida per Juan Rey, professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Sevilla (12.15 h). Finalment, Marina Picazo, professora d’Història Antiga de la UPF, farà la cloenda de l’acte.

 Les anteriors edicions de les Jornades sobre Relacions de Gènere han tractat temes com ara les relacions de dependència, la marginació social, les pràctiques rituals en la història, els homes i dones en temps de guerra i les masculinitats. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere