Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La II Jornada FILCAT homenatja el catedràtic Jordi Castellanos

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Arriba la segona jornada FILCAT de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la mà de l’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana. L’activitat, que se celebrarà l’11 d’abril a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, estarà dedicada al catedràtic del Departament de Filologia Catalana recentment desaparegut, Jordi Castellanos. La jornada FILCAT comptarà amb diversos actes com xerrades, lectura de textos i poemes, un dictat popular i música.

 L’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UAB, FILCAT, organitza dijous, 11 d’abril, la segona jornada FILCAT de la UAB, que se celebrarà a partir de les 10 h a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. El tret de sortida de l’activitat consistirà en un homenatge a Jordi Castellanos, catedràtic de Literatura Catalana del departament desaparegut l’any passat. L’homenatge, anomenat “Jordi Castellanos, mestre de mestres”, correrà a càrrec de Maria Campillo, Josep Maria Balaguer, Víctor Martínez-Gil i Margarida Casacuberta, professors del departament. Castellanos va ser un important investigador en literatura catalana contemporània, especialista en el Modernisme, professor de la UAB des de 1972 i catedràtic des de 1988.

 A les 12,15 h es farà una lectura dramatitzada de textos de Salvador Espriu, coincidint amb l’Any Espriu, que commemora el centenari del seu naixement. La tria de textos estarà duta a terme per Núria Santamaria i la lectura comptarà amb la participació d’Elvira Prado-Fabregat, Núria Rubio i Carles Morell. Tot seguit, a les 13 h, tindrà lloc laxerrada “Som Països Catalans? Una aproximació al territori a través dels moviments socials”, amb participants procedents de diverses àrees de parla catalana.

 Ja a la tarda, a les 16,30 h es farà un Gran Dictat Popular, que tindrà com a premis diferents lots de llibres. A les 18 h arribarà el torn de la poesia amb el Tast de Poetes. David Caño, Roc Casagran i Lluís Calvo faran una lectura musicada de poemes de Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Marià Villangómez, amb “un viatge a les Illes”.

 A partir de les 20 h hi haurà cant improvisat amb el Cor de Carxofa, seguit de punxadiscos i un karaoke en llengua catalana. A més, durant tot el dia hi haurà un punt d’intercanvi de llibres al vestíbul de la Facultat de Filosofia i Lletres.

 Les Jornades FILCAT van iniciar-se l’any passat amb la intenció de dinamitzar i visibilitzar els estudis de Filologia Catalana. L’activitat té un caràcter tant divulgatiu com reivindicatiu i combina actes acadèmics i festius.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere