Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Comissió Europea, Almirall i Grup Eulen, guardonats en els XVIII Premis Universitat-Societat / UV

Notícia anterior
Notícia posterior

La Comissió Europea, Almirall i Grup Eulen han estat tres de les entitats guardonades en els XVIII Premis Universitat-Societat en la modalitat Empreses i Institucions que el Consell Social de la Universitat de València organitza cada any amb l’objectiu de reconèixer els millors casos de cooperació universitat-empresa. També hi ha premis per a la comunitat universitària. L’acte de lliurament està previst el dia 24 d’abril, en la seu d’Adeit.

 La Comissió Europea, que va propiciar la creació de l’Associació per al Desenvolupament Empresarial i la Innovació Tecnològica, germen de l’actual Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, ha estat l’entitat mereixedora del reconeixement a la Trajectòria de Col·laboració. Des de finals dels anys 80, la Comissió Europea ha propiciat més de 200 projectes en els àmbits de formació, la innovació i el desenvolupament regional a través de la cooperació universitat-empresa. Especialment, destaca el programa Leonardo da Vinci, inicialment denominat Comett, que, gestionat per Adeit, ha propiciat més de 3.000 pràctiques en empreses europees per a estudiantes i titulats de tota Espanya.

 La companyia farmacèutica espanyola Almirall, premi a la Investigació i Desenvolupament, ha subscrit 25 contractes amb la Universitat de València des de 1997 amb un muntant econòmic d’un milió tres-cents mil euros. Concretament, les àrees terapèutiques d’Asma i la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC) són les dues línies d’investigació en les quals es concentra la relació amb la Universitat de València a través dels departaments de Farmacologia, Medicina i Bioquímica i Biologia Molecular.

 En l’apartat de Pràctiques en Empreses i Ocupació, el Grup Eulen ha estat guardonat per haver acollit estudiants en pràctiques voluntàries de la Universitat de València des de 1998. És des de l’any 2008 quan les titulacions de Psicologia, Sociologia, Educació Social, Treball Social, Informàtica, Ciències Empresarials, ADE, ADE-Dret i Economia realitzen pràctiques integrades en aquesta empresa. Totes les pràctiques han comptat amb una ajuda econòmica per als estudiants.

Premis a la comunitat universitària

 A més d’aquests premis pertanyents a la categoria d’Empreses i Entitats, en la modalitat Universitat de València han resultat premiats el professor del Departament de Termodinàmica de la Universitat de València, José Moreno Méndez, per la seua labor investigadora en l’àrea de la construcció de satèl·lits, senyals de fluorescència des de satèl·lits i en mesures aeri terrestres, sent el seu equip d’investigació punter en l’àmbit internacional. Destaca la seua relació amb l’Agència Espacial Europea (ESA) amb la qual han subscrit 25 convenis d’investigació; el Màster en Medicina Forense dins de l’apartat dirigit a l’activitat formativa de postgrau i d’especialització per haver format a més de 300 alumnes de diferents nacionalitats a través de l’Aula Virtual d’ADEIT; l’Associació Consciència Crítica en l’apartat de l’Associació o Grup d’Estudiants per les activitats en defensa del medi ambient i la mobilitat sostenible; a Raúl Javier Sales que, com tècnic del Departament de Cirurgia de la Universitat de València, ha promogut la creació d’un laboratori d’audiovisuals que conta en l’actualitat amb una valuosa videoteca.

 Per altra banda, dins de la modalitat Excel·lència Docent, uns premis dirigits a professors universitaris i reconeguts per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, els professors premiats han estat: Rosa Mª Giner, de la Facultat de Farmàcia; Mª Amparo Sanz, de la Facultat de Ciències Biològiques; i Mª Isabel López, de la Facultat d’Economia.♦
 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere