Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC guanya la primera eliminatòria de la IX Lliga de Debat Universitari

Notícia anterior
Notícia posterior

61 estudiants i estudiantes de 12 universitats participen a la novena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, que té lloc entre el 8 i el 12 d’abril a la Universitat de Barcelona (UB). En la primera ronda de debats, la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) ha obtingut la puntuació més elevada en la disputa que ha mantingut amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

 Les 12 universitats participants a la IX Lliga de Debat Universitari  són la Universitat d’Alacant, l’Abat Oliba CEU, l’Autònoma de Barcelona, la UB, la UIC, la Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la UPC, la Pompeu Fabra, la Ramon Llull, la Rovira i Virgili i la Universitat de Vic. 

 La inauguració de la competició ha tingut lloc el 8 d’abril a les 16 hores, a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB. Ha presidit l’acte Gemma Fonrodona, vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la UB, i a continuació els caps de jutges Anna Albó i Pere Miquel Campos han explicat el desenvolupament de la competició.

 La Lliga de Debat Universitari té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa Vives, a través de diversos enfrontaments dialèctics en els quals els equips participants han de defensar una posició a favor o en contra d’un tema d’actualitat. Enguany, el tema en el qual se centren els debats és “El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?”

 Els 12 equips participants estan formats per un màxim de 5 membres i un portaveu que els representa. L’equip de la UPC, liderat per la capitana Marina Azagra, estudianta d’Enginyeria Química a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), està format per 5 membres: Guillem Quintana, estudiant d’Enginyeria d’Aeronavegació a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels; Fernando Terrés, estudiant d’Enginyeria en Tecnologies Industrials a l’ ETSEIB; Miquel Llobet, estudiant d’Enginyeria Informàtica a la Facultat d’Informàtica de Barcelona; Álvaro Cambra, estudiant d’Enginyeria Industrial també a l’ETSEIB i Alberto Segura, estudiant de dret de la UB que ha estat autoritzat com a membre de l’equip de la UPC.

 En cadascun dels enfrontaments, que tenen una durada de 40 minuts, els equips coneixen la posició que han de defensar, a favor o en contra, només uns minuts abans de començar la discussió. En acabar, el jurat, format per professionals de diferents àmbits de coneixement, decideix quina argumentació ha estat més rigorosa i s’ha defensat de la manera més convincent. La primera eliminatòria de la lliga s’ha lliurat el 8 d’abril entre els equips de la UPC i la UIC. El jurat ha atorgat una puntuació de 2,53 a l’equip de la UPC, per mantenir l’argumentació més coherent. 

 La semifinal i la final tindran lloc divendres, 12 d’abril, a les 8.30 h i les 13 h respectivament.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere