Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Llibre sobre docència universitària a la UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 llibre UB

 Llibre de  Susanna Arànega titulat De la detecció de les necessitats formatives de caire pedagògic a l’elaboració d’un pla de formació a la universitat”.

 En concret l’ha publicat per l’ICE de la Universitat de Barcelona i Ediciones OCTAEDRO, S.L., en la seva col·lecció “Quaderns de docència universitària” i n’és el número 25.

 El resum del llibre seria: De la mateixa manera que per desenvolupar qualsevol professió és indispensable superar una formació que avali els coneixements exigibles, per exercir de docent a qualsevol etapa caldrien certs coneixements pedagògics. Hi ha molt poca formació inicial que capaciti pedagògicament als docents universitaris i la formació permanent no sempre s’ajusta a les necessitats dels professionals.

 Com ha de ser aquesta formació? Quines necessitats tenen els docents? Què pot fer exitosa una formació permanent? Quan una formació permanent no només aporta coneixements sinó que a més està dissenyada per aportar eines a cada professional perquè sàpiga trobar respostes a les seves dificultats, es pot dir que és una formació exitosa. Per què això sigui possible cal saber, abans, quines són aquestes necessitats o problemes.

 Aquest quadern presenta el procés que s’ha seguit per dissenyar la formació permanent per a docents universitaris marcant el full de ruta que va des de la macro a la microplanificació, tenint com a punt de partida les necessitats formatives expressades pels propis docents. La macroplanificació dibuixa el pla marc que ha d’enquadrar totes les planificacions contextualitzades en cada facultat o centre (criteris, línies prioritàries…). a microplanificació dibuixa un pla de formació en la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona com a exemple d’una concreció contextualitzada.

 

El Llibre en versió on line (format pdf) us el podeu baixar CLICANT AQUÍ.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere