Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El periodisme esportiu actual amb Emilio Pérez de Rozas / Universitat Abat Oliba CEU

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

UEVSRVogREUgUk9aQVM=_170982_2949_1

 El periodista esportiu Emilio Pérez de Rozas va impartir el passat 9 d’abril a la Universitat Abat Oliba CEU la conferència “El periodista esportiu davant l’apocalipsi de la notícia en paper“. Aquesta xerrada va ser la tercera de la VI edició de el “Cicle de Conferències de Periodisme Especialitzat” que se celebra en la UAO CEU durant aquest semestre.

 Pérez de Rozas, periodista d’El Periódico de Catalunya i contertulià del programa radiofònic “El partit de les 12” de la cadena COPE va explicar als alumnes de periodisme com és la seva visió enfront de la crisi del periodisme, la supervivència del paper i del periodisme esportiu sobre la qual va afirmar no entendre “com la gent pot arribar a assabentar-se del que passa sense comparar un periòdic” encara que va reconèixer que “és normal que les noves generacions estiguin pendents de les noves tecnologies”.

 Davant l’actual situació de crisi en la qual es troba la premsa escrita, on els diaris convencionals s’enfronten a les publicacions online, que cada vegada cobren més força, el periodista va explicar com des del seu punt de vista “hi ha una cosa que els periòdics no han sabut fer, què és defensar la credibilitat del paper enfront de les webs i les xarxes socials”. Pérez de Rozas va defensar la seva idea que “el periòdic en paper es convertirà en un producte de luxe, més exclusiu, interpretatiu, d’opinió o de perfils mentre que la informació de les webs serà la del minut a minut”.

 Quant al periodisme esportiu, Emilio Pérez de Rozas va destacar el brutal èxit de “Més Esport”, que està significant “un gran esforç per a tota la redacció, però que s’afronta amb il·lusió i convenciment que és una alternativa, l’única, que es pot defensar en aquests moments en el paper”.

 La conferència va acabar amb un col·loqui on cada grup de les diferents llicenciatures que es combinen amb periodisme en la UAO CEU (Publicitat i Relacions Públiques, Dret i Política), va plantejar al ponent una sèrie de qüestions que abastaven temes com la freqüent relació de les notícies esportives amb les notícies econòmiques, la força del futbol enfront dels altres esports o la importància de l’esport com a creació de la marca Espanya.

Elisa Trigo
4ºPeriodisme i Publicitat i Relacions Públiques. Facultat de Ciències Socials. Universitat Abat Oliba CEU

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere