Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB organitza la IV Setmana Saludable del 15 al 19 d’abril

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uab saludable

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitza un cicle d’activitats per fomentar els hàbits saludables. La quarta edició de la Setmana Saludable es desenvoluparà del 15 al 19 d’abril i inclourà curses, xerrades, esports, entre d’altres activitats.

 Aquesta iniciativa, amb la que es commemoren els dies mundials de l’activitat física i la salut, vol motivar la comunitat universitària per adquirir hàbits saludables i sostenibles des de diversos punts de vista (salut personal, mobilitat, medi ambient…). A més, s’emmarca dins del projecte UAB Campus Saludable i Sostenible, que vol donar continuïtat i impuls a l’aposta de la Universitat pel foment d’aquests hàbits.

 Al llarg de la setmana, s’organitzaran jornades de portes obertes al Servei d’Activitat Física, es faran sortides conjuntes per desplaçar-se al campus de Bellaterra a peu o en bicicleta i els menjadors de la UAB oferiran una mostra de plats de diferents països mediterranis.

 Els esports tindran un protagonisme especial a través també d’altres activitats. El dilluns, dia 15, tindrà lloc una exhibició d’esgrima a les 12 h, a la Plaça Cívica. I el dimecres 17, entre les 13 h i les 15 h, a la gespa davant la Facultat de Dret, els Centaures faran un entrenament de rugbi.

 Les diverses xerrades que hi haurà al llarg de la setmana tractaran sobre els riscos de l’emmagatzematge de productes químics, les relacions saludables i abusives entre iguals i l'”efecte Rihanna”, seguretat domèstica davant dels incendis i sexualitat.

Un dijous ple d’activitats

 El dijous, dia 18, serà la jornada més atapeïda del programa. La majoria d’activitats es desenvoluparan a la Plaça Cívica. Al matí, s’hi instal·larà un taller de revisió de bicicletes com ja s’ha fet en altres edicions. La societat de prevenció Egarsat instal·larà una unitat mòbil de salut centrat especialment en alimentació equilibrada i deshabituació al tabaquisme. I una fira de col·lectius d’estudiants i de serveis de la UAB aplegarà representants de la Fundació Autònoma Solidària, de l’Oficina de Medi Ambient, del Club Alpí de la UAB, etc.

 També des de la Plaça Cívica sortiran la caminada saludable i la cursa popular a les 13,30 h, que seran precedides per unes paraules de benvinguda a càrrec del vicerector de Relacions Institucionals i Territori, Manel Sabés.

 Pel que fa a altres activitats esportives, a les 12 h tindrà lloc una competició de bàsquet 3×3 a l’esplanada de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General i, a les 15 h, al mateix espai, hi haurà una exhibició de bàsquet en cadira de rodes.

 Hi haurà també diversos moments per a la dansa. A les 13,30 h, tindrà lloc una classe magistral de zumba; a les 14 h, serà el torn del country; i a les 16 h, es farà una exhibició de lindy hop.

 D’altra banda, a l’Edifici d’Estudiants (ETC), hi haurà un passi de la pel·lícula Super Size Me a les 12 h i una sessió de Hatha Vinyasa Ioga a a les 16 h.

 Finalment, el dijous aplegarà també els participants a la Setmana Saludable en una arrossada popular que tindrà lloc a les 14 h, a la Plaça Cívica.

Formació integral del PAS

 Algunes de les activitats seran reconegudes com a formació integral del personal d’administració i serveis de la Universitat.

 La Setmana Saludable de la UAB està organitzada conjuntament per la Fundació Autònoma Solidària, el Servei de Restauració, el Servei de Prevenció i Assistència, el Servei Assistencial de Salut, l’Oficina de Medi Ambient, la Unitat de Planificació i Gestió de la Mobilitat, l’Àmbit de Participació (grups estables i estudiants) i el Servei d’Activitat Física. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere