Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

NAU XXI : Espai d’anàlisi i debat universitari / Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Projecte NAU XXI

 NAU XXI és un projecte de la Universitat de València per contribuir tant al debat social com intel·lectual i proporcionar idees innovadores sobre els  problemes actuals. Des del núvol d’Internet pretenem transferir el nostre coneixement mitjançant el rigor que caracteritza l’anàlisi universitària a la societat. Es tracta de contextualitzar i actualitzar el concepte d’extensió universitària nascut fa més d’un segle per democratitzar el saber, però aprofitant els avantatges de les noves tecnologies.

 D’aquesta manera naix NAU XXI, un think tank universitari en un moment en què les turbulències i incerteses generades per la crisi han fet visible que els principals problemes que enfronta la nostra societat no són primàriament tecnològics ni d’índole merament econòmica: són en gran mesura polítics, socials i culturals.

 D’aquesta manera, la Universitat de València, a més de desenvolupar i promoure les seues funcions de docència i recerca, escomet una tercera missió: fomentar el debat i generar idees sobre els assumptes més rellevants. Amb aquesta voluntat sorgeix el programa NAU XXI:  un espai públic de la Universitat de València per facilitar el debat i la innovació sociocultural sobre els reptes que enfronta la societat, propiciant la interacció entre els diferents protagonistes del territori.

 

Com funcionen els debats

 El treball del grup de docents i especialistes comença identificant un problema rellevant de la nostra societat. Aquest grup efectua un primer diagnòstic del problema i s’exploren les oportunitats i possibilitats de futur. Aquest treball es concreta en un micro-informe que es fa públic en portal de NAU XXI, en el web de la UV i les seues xarxes socials amb l’objectiu d’incrementar ressò i arribar a la societat i a la comunitat universitària.

 El debat iniciat a la xarxa es transforma en presencial, a través de les taules rodones i els debats que se celebren al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Aquests debats són retransmets per la televisió per IP de la Universitat de València, i poden ser consultats en el Canal Cultural de MediaUni i descarregats en format àudio a través dels podcasts la Ràdio de la Universitat.

 Després del debat presencial, la reflexió torna de nou a la xarxa, a l’espai NAU XXI, desenvolupant la seua vida de manera autònoma. El nostre objectiu no és altre que fer una tasca de mediació per incentivar la participació social, cívica i política i fomentar el bé comú.

 

L’equip

 Aquest és un equip inicial de persones que han acceptat la invitació per assumir aquest compromís, equip que anirà ampliant-se amb més temes i més persones.

 Equip d’especialistes: Antonio Ariño Villarroya, Mª Teresa Barber, José Beltrán, Romà de la Calle, Pilar Codoñer Franch, Francisco Dasí, Martí Domínguez, Julio Fernández Garrido, Miquel Francés i Domènec, Beatriz Gallardo Paúls, Teresa M. Garrigues Pelufo, Vicente González Romà, Carles Xavier López Benedí, Guillermo López García, Vicent J. Martínez, Mercedes Navarro García, Federico Vicente Pallardó Calatayud, José Manuel Pastor, Manuel Peris, Sacramento Pinazo Hernandix, Luis Torres Asensi i Enriqueta Vercher González.

 Coordinació: Gonzalo Montiel, Magda R. Brox.

 

El Web de NAU XXI  CLICA AQUÍ 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere