Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB guanya la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, a la UB

Notícia anterior
Notícia posterior

 El Paranimf de la Universitat de Barcelona va acollir divendres, 12 d’abril, la fase decisiva de la novena edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, que es va desenvolupar al llarg d’aquesta setmana a la UB a l’entorn del tema «El dret a l’assistència sanitària ha de ser universal?». L’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que defensava la posició en contra, s’ha imposat a la final a l’equip de la UB. D’aquesta manera, la UAB guanya per primera vegada aquesta competició, després d’haver quedat finalista en les dues edicions precedents. A les semifinals, disputades també aquest matí, l’equip de la UAB s’havia imposat al de la Universitat d’Alacant i la UB havia superat la Universitat Rovira i Virgili.

 L’equip campió està format per David Gutiérrez Colomina (capità), estudiant del màster universitari de Drets Sociolaborals; David Daura i Costa, de Dret, i Jordi Alegre i Rubió, Raquel Chasserot i Villagrasa i Jordi Farnés i Agramunt, tots tres de la doble titulació d’Administració i Direcció d’Empreses i Dret. L’equip subcampió està compost per Edmon Girbal González (capità), estudiant de Filologia Hispànica; Gonzalo Fernández Codina, de Filosofia i Dret; Arià Paco Abenoza, de Filosofia; Georgina Rodríguez Miró, d’Història, i Jordina Pérez Girgas, d’Educació Social. El premi per a l’equip guanyador de la Lliga és de 2.500 euros.

 A més, l’equip de la Universitat Jaume I ha estat escollit millor equip de la competició per votació de tots els participants. D’altra banda, Blanca Vives Álvarez, membre de l’equip de la Universitat Ramon Llull, també ha aconseguit el premi al millor orador de la competició, atorgat pel jurat.

 El jurat d’honor de la final ha estat presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez, president de la Xarxa Vives, acompanyat de Joan Viñas, president de l’Institut Català de la Salut i vicepresident primer de la Xarxa Vives; Francesc Casas, doctor en Medicina i Cirurgia i especialista en Oncologia Radioteràpica a l’Hospital Clínic de Barcelona, i Patrícia Gabancho, periodista i escriptora. Els caps de jutges de la competició, Pere Miquel Campos i Anna Albó, han completat el jurat.

 En l’edició d’enguany, han participat en la Lliga equips d’estudiants de dotze universitats de l’àmbit catalanoparlant: Universitat d’Alacant, Universitat Abat Oliba CEU, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Jaume I, Universitat Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Rovira i Virgili i Universitat de Vic.

 La Lliga de Debat Universitari, que ha tingut lloc a la UB entre el 8 i el 12 d’abril, és una competició que organitza la Xarxa Vives d’Universitats des de l’any 2005. Té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants sota el format d’enfrontaments dialèctics entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal, són algunes de les capacitats que es valoren. ♦

 

UB_XVU_campions_9424

L’equip de la UAB, guanyador de la IX Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere