Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El catedràtic Jaume Bosch, Premi de la Fundació Lilly de Recerca Biomèdica 2013

Notícia anterior
Notícia posterior

 

 La Fundació Lilly ha concedit el Premi de Recerca Biomèdica 2013, en la categoria de recerca clínica, al catedràtic del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) Jaume Bosch, en reconeixement a la seva destacada trajectòria científica en el camp de l’hepatologia.

 El premi en la categoria de recerca preclínica ha estat atorgat al Dr. Andrés Moya, director científic del Centre Superior d’Investigació en Salut Pública de la Generalitat Valenciana (CSISP-FISABIO). Els guardons, dotats amb 40.000 euros cadascun, premien l’excel·lència d’investigadors que han contribuït a desenvolupar la biomedicina i les ciències de la salut a Espanya.

 El Dr. Jaume Bosch, investigador de l’Hospital Clínic i de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), centres adscrits al HUBc, el campus de la salut de la UB, és també director científic del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERehd). Bosch ha estat reconegut per la seva tasca en el camp de l’hepatologia i, concretament, en l’anàlisi de la hipertensió portal i els trastorns hemodinàmics associats a malalties hepàtiques. La hipertensió portal, que és la primera causa de trasplantament hepàtic en la cirrosi, és també la primera causa de mort en pacients amb aquesta malaltia.

 Les aportacions del Dr. Bosch han permès descobrir noves dianes terapèutiques que s’han incorporat a la pràctica clínica i que han reduït la mortalitat associada a aquesta malaltia des d’un 50 % a menys del 20 % en les dues últimes dècades. El seu laboratori, de renom internacional, ha format nombrosos científics de tot el món i ha impulsat decisivament la investigació translacional i l’hepatologia espanyoles. Bosch, que actualment presideix l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Fetge (AEEH), va rebre el 2012 la Medalla d’Or de l’Associació Canadenca per a l’Estudi del Fetge i de l’Associació Canadenca de Gastroenterologia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere