Investigadors de la UdG avaluen l’impacte econòmic del festival Girona, Temps de Flors
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, i el coordinador del projecte i professor de la Universitat de Girona, Jordi Comas, han presentat recentment l’estudi d’impacte econòmic de Girona, Temps de Flors 2012, que han desenvolupat Jordi Comas, Sílvia Aulet, Yassine Bouallala i Verònica Bernadó.
L’alcalde Carles Puigdemont ha destacat la importància de tenir un estudi amb base científica després de pràcticament 60 anys d’exposició i la rellevància de les dades obtingudes. “Aquest estudi justifica l’ambició de l’Ajuntament en la promoció d’aquest esdeveniment, que és un motor econòmic per la ciutat i per la regió. Són xifres per estar contents, però tenim més ambició. Hem d’apostar per Temps de Flors, pel turisme i pel comerç. Volem reforçar el rol de Girona com a capital euroregional i el Temps de Flors és un dels grans emblemes d’aquesta regió. De cara al futur, hem de definir polítiques per augmentar el nombre de pernoctacions dels visitants de la ciutat i hem d’aconseguir augmentar el nombre de persones que vénen per primera vegada al Girona, Temps de Flors”, ha manifestat l’alcalde.
A través de 500 enquestes fetes a visitants i turistes del 12 al 20 de maig del 2012, i dels comptadors ubicats en cinc espais de la ciutat on hi havia la mostra (els Banys Àrabs, el claustre de la Catedral, la sala La Carbonera, l’església de Sant Nicolau i l’església de Sant Martí), s’estima que el nombre de visitants a la ciutat durant el Temps de Flors oscil·la entre les 189.893 i les 207.519 persones i que els efectes complementaris sobre l’economia local de l’esdeveniment representen entre 5.165.089 i 5.644.517 euros. La despesa realitzada per l’Ajuntament de Girona a l’edició del 2012 de Girona, Temps de Flors va ser de 367.036’69 euros.
“Aquest estudi ens permet conèixer el perfil dels visitants de la ciutat i això ens ajuda a definir una nova estratègia de promoció dirigida a un segment específic al qual puguin anar a adreçades les accions que es portin a terme”, ha explicat la regidora Coralí Cunyat. D’entre les dades de l’estudi, cal destacar que un 61’4% dels visitants són catalans i que els visitants provinents de l’Estat francès representen un 9’9% del total de visitants. Una altra dada a ressaltar és que el 27% dels visitants va assegurar que no havia estat mai a Girona, per tant, que era també el primer cop que visitaven el Temps de Flors, i un 92% afirmava que tornaria a veure l’exposició. “Aquesta dada és rellevant perquè ens indica un alt grau de fidelització dels visitants”, ha assenyalat Jordi Comas.♦