Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

S’ha celebrat un tens Claustre Universitari a la UPC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Claustre-UPC

El  Claustre Universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya, s’ha constituït aquest dimarts 16 d’abril, a l’Auditori de l’edifici Vèrtex, amb els membres nats i els nous membres electes, renovats a partir de les eleccions que van tenir lloc el 20 de febrer.

 El nou Claustre Universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya •BarcelonaTech (UPC) s’ha reunit el 16 d’abril a l’Auditori de l’edifici Vèrtex. A l’inici de la sessió, dos representants de membres del personal d’administració i serveis afectats per la reducció de la plantilla interina prevista al pressupost de 2013 han llegit un manifest en contra dels acomiadaments.

 El claustre s’ha constituït entre esbroncades d’unes 300 persones, que han protestat durant mitja hora dins de la sala on se celebrava l’acte.

 Els treballadors, personal administratiu i estudiants han demanat que es retiri el pressupost per al 2013 i han reclamat la dimissió del rector de la UPC, Antoni Giró, segons ha explicat el representant d’UGT Ramon Sanz.

 Després de protestar durant més de mitja hora, s’han retirat per permetre que se celebrés el claustre, que té per objectiu renovar el Consell de Govern de la UPC.

 Els sindicats esperen que els claustrals, que són elegits pels departaments, escoles, personal d’administració i serveis i pels estudiants, demanin la dimissió de Giró.

 El Consell de Govern de la UPC va aprovar el març passat el pressupost per aaquest any, que puja a 278,4 milions d’euros, un 10,4% menys que el2012, amb una reducció del 6,48% en el capítol de personal.

 Tot i que el claustre de la UPC ha aprovat tres mocions, contra els pressupostos, l’acord de supervisió de la Generalitat i contra els acomiadaments, i un terç ha reclamat la convocatòria d’eleccions anticipades, el rector, Antoni Giró, no dimitirà del seu càrrec. Giró, tot i reconèixer que ”és humà” plantejar-s’ho després de la situació viscuda, considera que el ”compromís” amb tota la comunitat universitària és més fort per tirar endavant la UPC. Giró considera que amb els pressupostos actuals s’ha tocat ”el moll de l’os” però defensa que els darrers set anys s’ha fet un ”gran esforç” per aturar el creixement del deute, que ja va trobar molt més elevat que en altres universitats, al 2006.

 

L’Ordre del dia del claustre ha estat el següent:

1. Constitució del Claustre Universitari.
2. Acord sobre la constitució de la Mesa Permanent del Claustre Universitari.
3. Aprovació de la proposta d’adaptació del Reglament del Claustre Universitari.
4. Aprovació de l’acta del Claustre Universitari en sessió ordinària del dia 23 de novembre de 2012.
5. Aprovació de la normativa per a l’elecció dels membres del Consell de Govern.
6. Aprovació de la normativa per a l’elecció dels membres de la Comissió Permanent del Claustre Universitari.
7. Elecció del Consell de Govern i de la Comissió Permanent del Claustre Universitari.
8. Informe del rector sobre la situació actual de la UPC.
9. Posicionament de la universitat sobre el document de Propostes per a la reforma i millora de la qualitat i eficiència del sistema universitari espanyol.
10. Torn obert de paraules

————————————–
Anirem complementant aquesta noticia a LO CAMPUS DIARI publicant els diferents documents que s’han aprovat durant el  Claustre.

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere