Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Gabriele Veneziano un dels fundadors de la ‘teoria de cordes’ ofereix avui una conferència a l’IFIC / UV-CSIC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

veneziano web,2

El físic italià Gabriele Veneziano, investigador del Collège de France de Paris i un dels pioners de la teoria de cordes, ofereix una conferència al Saló d’Actes de l’Edifici de Capçalera del Parc Científic, avui dimecres 17 d’abril, a les 12:30 hores, convidat per l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) / [Universitat de València-CSIC].

 Veneziano (Florència, 1942) es va graduar en Física Teòrica sota la direcció de Raoul Gatto. Els seus primers anys d’investigació els va dedicar al MIT i al CERN, institució a la qual es va integrar en 1976 i on ha treballat durant 30 anys. Actualment ocupa la càtedra de Partícules Elementals, Gravitació i Cosmologia en el Collège de France de Paris.

 El físic italià va ser el primer a formular els rudiments de la teoria de cordes, model de la Física moderna que assumeix que les partícules que componen la matèria que veiem són en realitat ‘vibracions’ d’un objecte més estés. Veneziano també va proposar un model en el qual es contemplen per primera vegada escenaris previs al Big Bang. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere