Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Dossier : model lingüístic escolar de les Illes Balears / UIB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

232320_sin-titulo1

Dossier d’actualitat sobre el model lingüístic escolar de les Illes Balears. Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB

 El Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB analitza el model lingüístic i escolar de les Illes Balears. Aquest dossier és el resultat d’un debat entre professorat d’aquest departament: Daniel Adrover, Eva Aguilar, Antoni Bauzà, Miquel Oliver, Josep Pérez, Jaume Sureda i Jordi Vallespir. L’estudi l’ha coordinat i redactat el doctor Ramon Bassa.

 El curs acadèmic 2011-12 les Illes Balears eren la segona comunitat de l’estat Espanyol amb més percentatge d’alumnat estranger, el 14,61%, i la presència de cinquanta-set llengües diferents de transmissió familiar en infants en edat escolar.

 Els moviments migratoris que han sofert Europa i l’estat Espanyol des de finals del segle XX i principi del XXI fan necessari analitzar i actualitzar com hauria de ser un model lingüístic escolar adequat enfront de la diversitat de concepcions existents.

 L’estudi planteja tres reptes: en primer lloc, la construcció de l’espai europeu comú, la promoció de l’aprenentatge de llengües i la diversitat lingüística; un segon repte respecte al coneixement de llengües que té la població espanyola, i en tercer lloc, l’espai que ha d’ocupar el català com a llengua pròpia de les Illes Balears en àmbits diversos.

 El dossier presenta dades, reflexions i referències a partir d’estudis de caire lingüístic, psicolingüístic, sociolingüístic i didàctic que poden orientar en el debat sobre el model educatiu a construir a les Illes Balears, lligat a l’aprenentatge de llengües i actituds en un marc europeu multilingüe i respectuós amb la llengua pròpia de les Illes Balears, la llengua catalana com a llengua vehicular de l’ensenyament. ♦

 

Dossier Complert en pdf: CLICA AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere