Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Garrins metàl•lics de la UVic recorren al micromecenatge per poder competir

Notícia anterior
Notícia posterior

* L’equip “Els Garrins metàl·lics”, que va quedar finalista a la competició de robòtica First Tech Challenge realitzada a Tarragona al març, impulsen una campanya a la plataforma Verkami per anar a la First Tech Challenge francesa.

* L’objectiu és recaptar 3.500 euros en 40 dies per cobrir les despeses de viatges i estada i poder fer millores en el robot per fer-lo més competitiu.


* Serà l’únic equip català present a la competició.

 La bona actuació que els Garrins Metàl·lics de la Universitat de Vic (UVic) van fer en el European Robotic Festival, el concurs europeu de robòtica celebrat a Tarragona el 17 de març, en què van quedar finalistes, els ha obert les portes a participar a la segona edició del concurs internacional de robòtica First Tech Challenge que es realitzarà el 16 de maig a l’Institut Tecnològic-Phelma de Grenoble (França). Això serà possible si aconsegueixen aplegar els 3.500 euros per a les despeses del viatge a través d’una campanya a la plataforma de micromecenatge Verkami.

 L’objectiu de la campanya, que va començar ahir mateix, té per objectiu d’aconseguir, en només 40 dies, els diners que els calen per fer el viatge i despeses d’estada per assistir a la competició i fer-hi una sèrie de visites de caire acadèmic a diversos centres de recerca i laboratoris de Grenoble, que són referència a França. Part dels diners assolits aniran a millores
en el robot per a fer-lo més competitiu i tenir més opcions de fer un bon paper a la competició on serà l’únic representant català.

 Tothom qui participi aportant diners a la campanya de micromecenatge rebrà una contrapartida en funció de l’import aportat. Per exemple, una donació de 5 euros dóna dret a una sessió informativa sobre la creació del robot; 20 euros a una samarreta, fins a 500 euros on s’incorporaria el logotip de la imatge corporativa de l’empresa patrocinadora al robot i a les samarretes de l’equip.

 Els Garrins es van quedar a un pam de la victòria al concurs europeu de robòtica, celebrat al març al recinte Firal de Tarragona i van ser mereixedors del premi Finalist Alliance Award per a la seva aliança estratègica a la final.

 Més de 1.200 estudiants d’arreu del món, més de 300 enginyers graduats i més de 160 professors es reuniran a Grenoble per posar en sinergia la formació, la recerca i la innovació. El centre que acull la competició ofereix una riquesa de diversitat científica en el teixit acadèmic i industrial de Grenoble coneguda com la capital dels Alps francesos, al sud-est de França. Els premis que es lliuren al Torneig promouen els valors del bé a la comunitat, la innovació en el disseny i altres èxits que es poden assolir al món real.

 Els Garrins Metàl·lics són 9 estudiants que provenen dels estudis de Grau en Enginyeria Mecatrònica i Llicenciatura en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica l’escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. Ells estan en el seu segon o tercer any de carrera. La competició ha sigut coordinada pels professors Juli Ordeix i Josep Ayats.

 La FIRST Tech Challenge (FTC) és una competició internacional, operativa des de 1992 a Estats Units, on diferents equips organitzats en grups de fins a 10 estudiants són responsables de dissenyar, construir i programar els seus robots per competir en un format d’aliança contra altres equips. Els equips, incloent entrenadors, mentors i voluntaris, tenen l’obligació de desenvolupar l’estratègia i construcció de robots basats en principis  d’enginyeria de so. En cada competició els objectius proposats són diferents i han d’arribar a la major puntuació possible. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere