Nou llibre del pedagog Enric Prats / UB
El pedagog Enric Prats analitza en el seu darrer llibre el sistema educatiu a Catalunya i critica la reforma Wert / UB
«Potser d’entrada cal valorar positivament que els polítics mostrin interès per l’educació i, en el mateix sentit, que les lleis i les normatives es vagin adaptant als temps», diu Enric Prats, professor de Pedagogia Internacional a la UB. «El que no és admissible —puntualitza— és aprofitar majories parlamentàries per capgirar el sistema educatiu amb una voluntat partidista i, encara pitjor, amb la pràctica totalitat de la comunitat educativa en contra». A més, considera que «la reforma actual no aporta evidències que avalin la majoria de mesures que proposa» i «situa novament aquest país d’esquena a Europa, també en educació».
En el seu últim llibre, L’educació, una qüestió d’estat (Publicacions i Edicions de la UB, 2013), Enric Prats fa una ullada als principals aspectes que expliquen la situació actual del sistema educatiu català, es manifesta de manera clara i incisiva en contra de la reforma Wert, i revela algunes de les claus dels models educatius d’èxit a Europa. El llibre es presenta el dilluns 22 d’abril, a les 19.30 h, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB (Montalegre, 5. Barcelona), amb la participació del mateix autor, del filòsof Gregorio Luri i del catedràtic de Teoria de l’Educació de la UB Miquel Martínez.
Enric Prats és responsable d’edició de la revista Temps d’Educació i membre del Grup de Recerca en Educació Moral i del Programa d’Educació en Valors de la Universitat de Barcelona. És autor de “Racismo en tiempos de globalización”, Ètica de la informació i “Multiculturalismo y educación para la equidad”, i coautor de “La complejidad en un centro de secundaria: sobreviviendo a la que nos viene encima”.♦