Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UVic signa convenis amb el Col•legi Sant Miquel i amb l’Orquestra de Cambra Catalana

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Col·legi de Sant Miquel dels Sants de Vic proposarà cada any sis candidats perquè desenvolupin una breu estada de recerca. La Universitat de Vic (UVic) en seleccionarà un màxim de quatre, als quals assignarà un tutor. Els temes sobre els quals es podrà realitzar la investigació hauran d’estar vinculats a les línies pròpies dels grups de recerca esmentats.

sant-miquel

Fotografia: el Rector de la Universitat de Vic Jordi Montaña i Ignasi Roviró, director del Col·legi Sant Miquel dels Sants.

 

 Per altra banda, el segon conveni, signat amb l’Associació Orquestra de Cambra Catalana, contempla la possibilitat de col·laborar en la organització d’esdeveniments musicals que difonguin el patrimoni musical català i promocionar els valors de la música en la formació universitària. El conveni el van signar Jordi Montaña, rector de la UVic, i Joan Josep Pàmies, director musical de l’Orquestra de Cambra Catalana. ♦

 

imagen7

 

Orquestra de Cambra Catalana

1986-2012

 

L’any 2011 es van celebrar els 25 anys del primer concert de l’OCC. Donar l’oportunitat d’actuar als joves intèrprets, oferir als creadors de l’avantguarda musical la possibilitat d’estrenar la seva producció i impulsar la difusió de mestres del passat són alguns dels trets que descriuen la filosofia de l’orquestra expressada en la seva carta fundacional. Tanmateix, el seu repertori abasta totes les èpoques i compositors i dóna especial relleu a la interpretació i difusió de la música catalana.

L’ orquestra ha ofert més de cinc-cents concerts al llarg de la seva trajectòria i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d’Espanya. També ho ha fet a Albània, França, Itàlia, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i Xina. Solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini han actuat en els seus concerts. Aquesta relació es perllonga amb altres noms del panorama actual com Ludmil Angelov, Assumpta Mateu, Young Hee Kim, Jesús Angel León o Marco Fiorini. Entre els directors que han conduit l’orquestra destaquen Mihail Angelov, Marçal Gols, Lucien Jean Baptiste, Yukio Kithara o Milen Nachev. 

L’OCC ha enregistrat per a les ràdios i les televisions d’Espanya, França, Argentina, Mèxic i Tunísia i té gravats quatre CD amb obres inèdites, fonamentalment de compositors catalans.

L’ orquestra està emparada en l’associació del seu nom, és orquestra resident del Festival de Música del Maresme i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. ♦

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere