Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV celebra Sant Jordi

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Per la festa literària de Sant Jordi, la Universitat Rovira i Virgili edita cada any un llibre. Enguany és sobre Antoni Martí i Franquès, i hi ha lliurament de premis i activitats programades a alguns centres i campus. Es presenten noves obres de Publicacions URV, que ja sumen més de 300 títols, impresos i electrònics, entre llibres i revistes científiques.

 El llibre commemoratiu del Sant Jordi d’enguany és “Martí i Franquès, l’home que mirava l’aire“, sobre el científic altafullenc del segle XVIII i que ha escrit Josep Grau. Es presenta el dilluns, 22 d’abril a les 13 h. a la Sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química i tothom hi és convidat. En el mateix acte es lliura el Premi del concurs d’idees 2013 per a la Carpeta URV a l’estudiant Eduard Polo, que ha guanyat amb la proposta “Trencadís”, i als finalistes.

 El Consell d’Estudiants ha concedit el Premi del I Concurs literari Premi Sant Jordi, convocat per promoure la creació literària en llengua catalana a la Universitat, a l’estudiant Joana Solà per l’obra “La Matança del Porc”, i una menció a Gemma Palà per la seva obra “Paisatges de nit i matinada”. El premi, de 200 €, també s’atorga a la guanyadora en el mateix acte de dilluns, 22 d’abril al campus Sescelades.

 El segell editorial Publicacions URV-Arola Editors S.L des de l’any 2006 publica obres de caràcter institucional, docent, investigador o divulgatiu ordenades en diferents col·leccions. Són ja 300 els títols publicats en total, i en els últims anys s’ha potenciat la publicació electrònica de llibres i revistes, per estalviar costos i facilitar la difusió dels continguts, dins i fora de l’acadèmia.

 Els dies propers a Sant Jordi continuen les presentacions de nous llibres. El dissabte 20 d’abril es presenta l’obra “Vivir lo extraño: un estudio psicopatológico sobre el déficit de familiaridad”, del professor del Departament de Medicina i Cirurgia José González. És a migdia, a les 12 h. a la llibreria La 2 de Viladrich, a Tortosa.

 El dijous 25 d’abril Joaquim Nadal, catedràtic d’Història Contemporània de la UdG, presenta el llibre “Quimeres. Sociabilitats i memòries col•lectives a la Catalunya del segle XX””, de la professora d’Història Contemporània Montserrat Duch. És a les 13 h. a la sala de juntes del campus Catalunya.
El mateix dia es fa la presentació del llibre “¡Guerra a Dios!”, de Joaquim M. Bartrina, i “Dios”, de Francesc Sunyer, edició a cura del professor de la URV Xavier Ferré, que acara per primera vegada els dos opuscles dels autors humanistes del segle XIX. Es fa a les 19 h. a la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus. El dia 29 es presenta a les 19,30 h. a la llibreria La Rambla de Tarragona.

 El campus Catalunya vol celebrar la festa de Sant Jordi. Les facultats que el formen, Lletres, Jurídiques i Infermeria, han organitzat una taula rodona: El futur de Catalunya a debat, per dilluns, 22 d’abril a les 19 h. a l’Aula Magna del campus. Participen Laia Bonet, professor de Dret de la URL; Josep-Lluís Carod-Rovira, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la UPF; la periodista Patrícia Gabancho i Gemma Galdon, doctora en Polítiques Públiques i professora de la UB.

 La Facultat de Lletres organitza activitats literàries i festives pel mateix dia de Sant Jordi a la plaça de la Concòrdia del campus, i convida tothom a participar. A les 11 h. hi ha Micropresentacions de la producció acadèmica i de creació del professorat i de l’alumnat del centre. A les 12 h. 45′ actua la colla castellera Els Pataquers de la URV, i a les 13 h.15′ el Grup de Metall del Conservatori de Música ofereix un concert-vermut.

 I el dimecres 24 d’abril, el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons pronuncia una nova conferència dins el Cicle d’arts i dramatúrgia Dones en Música: espectacle i transgressió, sobre els personatges femenins de les òperes de Puccini. És a les 19,30 h. a l’Aula Magna del campus Catalunya, organitzada pel Laboratori Ars Alchimica de la Facultat de Lletres. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere