Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Fira “Recerca en directe 2013” / UB / Barcelona, 23 i 25 d’abril

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fira recerca en directa

 “Recerca en directe” és una exposició de recerca actual que té per objectiu contribuir a la millora de la cultura científica de la nostra societat obrint al públic la recerca que es desenvolupa actualment a Barcelona i fent arribar a la població els trets característics del mètode científic per mitjà dels mateixos investigadors.

 Organitzada pel Parc Científic de Barcelona en coordinació amb la Fundació Catalunya – La Pedrera, la Fira «Recerca en directe» pretén comunicar la recerca barcelonina de manera coordinada exhibint projectes de recerca de diferents centres i instituts d’R+D de la ciutat.

 Es tracta d’una bona oportunitat perquè els estudiants i el públic en general puguin conversar amb els investigadors i resoldre enigmes científics mitjançant l’experimentació amb els instruments de laboratori amb què es duen a terme els projectes de recerca més actuals i punters i d’àmbits molt diversos.

 

 

 
 
 

GRUPS DE RECERCA PARTICIPANTS A LA FIRA RECERCA EN DIRECTE 2013

  El cervell ressona amb els sons 
Grup de Recerca en Neurociència Cognitiva
Universitat de Barcelona (UB)
L’oïda és el primer òrgan sensorial que es desenvolupa i mai deixa de funcionar, encara que estiguem dormint o anestesiats. El nostre cervell és capaç de percebre i analitzar els diferents sons que ens envolten,  som capaços de distingir i entendre els fonemes de la parla així com també de diferenciar els diferents acords d’una cançó. Vine i t’ensenyarem què li passa al cervell quan sentim música! 

  Medicament, on vas?
Disseny, síntesi i estructura de pèptids i proteïnes 
Institut de Recerca Biomèdica (IRB)
Alguns fàrmacs ens poden donar efectes secundaris. Mitjançant la utilització de pèptids, dirigits únicament allà on ens interessa, som capaços de dirigir els medicaments allà on són necessaris, evitant efectes secundaris indesitjats. Vine i ajuda’ns a crear un nou medicament!

 

  Senyals biomèdics del cos humà
Grup de processament i interpretació de senyals biomèdics 
Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
L’enregistrament de senyals biomèdics ens permet conèixer com funcionen alguns sistemes del cos humà i ens ajuda a estudiar malalties com la insuficiència cardíaca o la insuficiència respiratòria. Vine i enregistra l’activitat del teu cos i descobreix com es processen els senyals.

 

 

 

  Viatgem fins els vasos sanguinis del nostre cos amb la llum
Grup  d’Òptica Mèdica
Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) 
La fotònica és la ciència que explora la llum i les seves aplicacions pràctiques. Avui dia són pocs els àmbits en què no intervenen aquestes tecnologies, i la medicina no n’és una excepció. Investiga què li passa a la llum quan viatja a través dels nostres teixits i descobreix què li passa als nostres vasos sanguinis quan fem esport! 

  Càncer de mama: quan l’ordre dels factors, sí que altera el producte 
Centre de Regulació Genòmica (CRG)
El càncer és una malaltia complexa on hi estan implicats molts gens. És necessari saber com funcionen aquests gens per tal de poder prevenir o curar la malaltia. Nosaltres som capaços de fer variar l’activitat de diversos gens implicats. Vine a entendre una mica més el mecanisme del càncer.

 

  Ciutat bilingüe, cervell bilingüe
Center for Brain Cognition 
Universitat Pompeu Fabra Barcelona (UPF)
Com perceben el llenguatge els nadons? Com reconeixen la llengua materna? Quan comença a distingir-se un cervell monolingüe d’un bilingüe? Vine a descobrir com conviuen dues llengües en un mateix cervell i quines tècniques s’utilitzen per estudiar malalties que afecten al llenguatge.

 

 

 

 

Dies de la Fira:
Del 23 al 25 d’abril de 2013 
Lloc de la Fira:
La Pedrera. Passeig de Gràcia, 92. Barcelona

Entrada gratuïta
Horari: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Entrada lliure a partir de les 18 hores. 

Cal fer reserva prèvia per a grups de més de 10 persones al telèfon 93 403 11 34 o adifusiociencia@pcb.ub.cat

 

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere