Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els Premis Sant Jordi 2013 de l’Institut d’Estudis Catalans distingeixen la recerca de la UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Premi_IEC

 S’han lliurat  els Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) corresponents al LXXXII Cartell de premis i de borses d’estudi, una convocatòria que enguany torna a distingir experts de la UB de diverses àrees del coneixement. En la nova edició, es lliuraran vint-i-vuit premis i dinou borses d’estudi —atorgats per l’Institut, les cinc seccions, les societats filials i les fundacions de l’IEC—, així com premis de l’IEC amb altres institucions. 

 Les persones de l’entorn de la Universitat de Barcelona que han estat guardonades en aquesta convocatòria en les diverses categories són:

Premis de les seccions de l’Institut d’Estudis Catalans

 – Premi d’Història Contemporània Jaume Vicens i Vives (Secció Històrico-Arqueològica) a Giovanni Cattini, professor del Departament d’Història Contemporània, pel treball Regeneracionisme i descentralització a l’Europa mediterrània. El projecte català de ‘La España Regional’ (1886-1893).

 – Premi d’Història de les Arts Josep Pijoan (Secció Històrico-Arqueològica) a Fàtima López Pérez, col•laboradora del Departament d’Història de l’Art, pel treball Ornamentació vegetal i arquitectures de l’oci a la Barcelona del 1900.

 – Premi de Geologia Josep R. Bataller (Secció de Ciències i Tecnologia) a David Amblàs Novellas, professor del Departament d’Estratigrafia, Paleontologia i Geociències Marines i membre del Grup de Recerca Consolidat Geociències Marines de la UB, pel treball Morfodinàmica sedimentària de marges continentals passius silicoclàstics.

 – Premi de Teoria Literària Josep Carner (Secció Filològica) a Caterina Riba Sanmartí, personal extern de la Facultat de Geografia i Història de la UB, pel treball L’obra poètica de Maria-Mercè Marçal. Una aproximació des dels estudis de gènere i la literatura comparada.

Premis de les societats filials de l’Institut d’Estudis Catalans

 – Premi Albert Dou (Societat Catalana de Matemàtiques) al professor Arturo Valdivia, del Departament de Probabilitat, Lògica i Estadística de la UB, pel treball Matemática financiera en tiempos de crisis.

Premis de les societats filials per a estudiants

 – Premi del Concurs de Joves Sociòlegs per a Santiago Eizaguirre Anglada, de la Facultat d’Economia i Empresa, pel treballInnovació social i governança urbana. Entitats socialment creatives a Barcelona i Bilbao. També s’ha atorgat un accèssit a Berta Güell Torrent, personal extern del Departament d’Antropologia Cultural i Història d’Amèrica i Àfrica de la UB, pel treball Els negocis dels pakistanesos al barri del Raval a Barcelona. Motius i estratègies per a l’autoocupació.

 – Premi de la Societat Catalana de Química al professor Guillem Valero González, del Departament de Química Orgànica, pel treball Emergència i evolució a l’homoquiralitat.

Premis amb altres institucions

 – Premi Jaume Camp de Sociolingüística al professor Francesc Xavier Vila i Moreno, del Departament de Filologia Catalana, pel treball Entre la cohesió i el plurilingüisme socials. Algunes lliçons internacionals per a les polítiques lingüístiques educatives catalanes.

Borses d’estudi

 – Ajut de la Fundació Mercè Rodoreda per a Meritxell Talavera Muntané, del Departament de Filologia Catalana, pel projecte‘La plaça del Diamant’: edició genètica. Escriptura i estil.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere