Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Resolucions del Consell de Govern de la Universitat de Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo udl

El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha decidit rebutjar el nou model de governança universitària potenciat per la Generalitat de Catalunya.

 Durant el Consell, el rector i el seu equip han mostrat la seua preocupació pel nou model de governança universitària que impulsa el Govern de la Generalitat i ha criticat que durant l’elaboració de l’informe de la ponència encarregada per la Comissió de Governança hagi faltat debat i diàleg.   

 L’informe estableix un Patronat com a ens gestor de la institució format per 15 persones (5 triades pel Govern català; 5 per un senat universitari on estarien representats tots els col·lectius de la Universitat; i 5 a triar entre Govern i Universitat), que nomenaria el rector, aprovaria els pressupostos i fixaria les normes d’ús i funcionament. El Consell de Govern considera que aquest model és una ingerència dels partits polítics que faria perdre la independència que fins ara ha tingut la universitat, tot i que reconeix que calen canvis en la governança per millorar l’eficiència en la gestió universitària.

 Quant a les recomanacions del conseller Mas-Colell sobre el domini de terceres llengües, el rector ha anunciat la creació d’una Escola oficial d’Idiomes pròpia per reforçar l’aprenentatge d’idiomes entre l’estudiantat, que haurà d’acreditar un nivell B2 per obtenir la titulació.

 El vicerector de Docència, Francisco García, ha anunciat també que s’està estudiant crear una partida econòmica per ajudar l’alumnat que no pugui mantenir-se en el sistema per falta de recursos, tot i que detectar aquestes situacions i que puguin compensar-se no és una tasca fàcil, ha afegit.

 D’altra banda, la Universitat de Lleida i el Força Lleida signaran properament un conveni de col·laboració per facilitar la compatibilitat de la formació universitària i de la vida esportiva dels jugadors del Club. Aquest acord, al qual el Consell de Govern ha donat el seu vist-i-plau, també té com a objectius fomentar la pràctica i l’afició del bàsquet entre la comunitat universitària i promocionar l’intercanvi internacional dels estudiants/jugadors. També s’han donat llum verda a convenis de col·laboració amb l’Institut d’educació superior pedagògic privat “Calidad en Redes del Aprendizaje” de Lima (Perú) i amb la Universitat de Sant Sebastià de Santiago de Xile.

 També s’ha decidit que Salvador Giner, que des del 2005 presideix de l’Institut d’Estudis Catalans, sigui investit  doctor honoris causa de la UdL. Aquest nomenament ha estat proposat per la Facultat de Ciències de l’Educació. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere