Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB acull el fòrum cultural catalano-rus «Mirant cap al futur»

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 mapa-rusia

 La UB acull aquesta setmana II Fòrum Internacional de Cultura «Mirant cap al futur», que organitza l’entitat cultural sense ànim de lucre Món de la Cultura, de Moscou. El fòrum, que té lloc del 20 al 27 d’abril, està adreçat a directius i empleats d’institucions culturals i artístiques. A més de la UB, també col•laboren en l’organització el Gran Teatre del Liceu, la Fundació la Caixa, la Fundació Gala – Salvador Dalí, el Palau de la Música Catalana, l’administració de l’Abadia de Montserrat, el Museu d’Art de Girona, la Fundació Suñol, l’Institut Universitari de Cultura de la UPF, l’Associació Sardanista Continuïtat de Torroella de Montgrí i l’Ajuntament de Girona. Així mateix, hi donen suport l’Ambaixada de la Federació de Rússia a Espanya i la representació de l’Agència Federal de Cooperació Internacional Cultural i Científica Rossotrudnichestvo a Madrid.

 Les jornades tenen com a objectiu encetar un fructífer diàleg internacional sobre qüestions culturals que abracen des de temes d’educació, gestió i administració, fins a aspectes de desenvolupament de les relacions internacionals, entre d’altres. El programa del Fòrum inclou sessions per compartir experiències i debatre sobre els problemes a l’hora de desenvolupar projectes artístics; també es tractarà de l’establiment de col·laboracions directes entre administracions i entitats culturals a partir d’una plataforma que promogui el diàleg entre personalitats destacades de la cultura. Es vol contribuir al perfeccionament professional dels assistents mitjançant diferents taules rodones, debats i intercanvis, sense oblidar en cap moment la difusió de la cultura del país que acull aquesta trobada.

 Enguany s’ha escollit Catalunya com a seu del Fòrum, una societat que els organitzadors consideren que ha demostrat a bastament el seu enorme potencial creatiu i que ha destacat en la integració cultural dels individus que la conformen. Els organitzadors apunten que els canvis i les difícils qüestions que han d’afrontar les institucions culturals al segle XXI confereixen una importància especial a aquesta mena de cimeres, tant per a les persones que es dediquen a la cultura des d’una vessant teòrica com pràctica.

 El I Fòrum Internacional de Cultura «Mirant cap al futur» es va celebrar del 15 al 22 d’octubre del 2011 a Itàlia. Els participants van valorar aleshores no només els aprenentatges i coneixements adquirits, sinó també la possibilitat d’establir contactes personals.

 La delegació russa està formada per ministres de l’àmbit de la cultura, gerents d’institucions culturals i especialistes reconeguts, provinents d’una llarga extensió geogràfica que abasta l’illa de Sakhalin, la Sibèria oriental. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere