Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El rector de la UPC Antoni Giró convoca eleccions anticipades per a nou Rector

Notícia anterior
Notícia posterior

El rector Antoni Giró, ha informat a la comunitat universitària de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a través del comunicat que es reprodueix a continuació de eleccions anticipades per a nou Rector i equip de govern que l’acompanya:

 

Benvolguts i benvolgudes, 

Tots coneixeu la delicada situació financera de la UPC. Per tal d’evitar que el dèficit de 2012 s’hagués de repercutir en el pressupost de 2013, la UPC va acceptar signar un acord amb la Generalitat, en què aquesta ens obligava a una reducció del capítol 1 que implicava la disminució del PDI i PAS, incidint  en la temporalitat. 

Fins ara he considerat que, com a rector, era la meva obligació mantenir-me ferm en l’acord signat per tal de garantir la viabilitat econòmica de la UPC, malgrat les pressions en sentit contrari. Això no obstant, el canvi de posició manifestat públicament en el dia d’ahir per la Secretaria d’Universitats i Recerca, obviant un acord que va ser signat a instàncies de la pròpia Generalitat, m’obliga a replantejar-me el meu compromís com a rector. 

En conseqüència, us faig avinent que: 

–  He decidit convocar eleccions anticipades, de manera que se celebrin a principis del proper mes d’octubre, sens perjudici que el proper 17 de maig el Claustre Universitari pugui acordar fer-ho abans. 

Atesa la situació de la UPC, crec que no és prudent realitzar les eleccions de manera precipitada, en període d’exàmens o no lectiu, perquè es dificultaria el debat i la participació majoritària de la nostra comunitat. 

–  El proper dilluns, dia 29, donaré trasllat al Consell Social del contingut de la Moció 1 aprovada pel Claustre Universitari, i ratificada posteriorment pel Consell de Govern, pel qual “el Claustre Universitari declara la seva oposició a l’apartat del projecte de pressupost del 2013 que planteja la disminució de la plantilla de PDI i PAS, incidint especialment en la temporalitat, amortitzant places vacants i ocupades per personal interí, i demana al rector que prengui les mesures necessàries per a la seva anul·lació”. 
  
D’aquestes decisions he informat en el dia d’avui al president del Consell Social i al secretari d’Universitats i Recerca. 

Ben cordialment, 
Antoni Giró 
Barcelona, 26 d’abril de 2013

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere