Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Presentació del llibre ‘Pau Audouard. Fotografia en temps de Modernisme’, de Núria F. Rius / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

417px-PauAudouard-autoretrat-229

Aquest dilluns 29 d’abril es farà la presentació del  llibre ‘Pau Audouard. Fotografia en temps de Modernisme’, de Núria F. Rius.

 El llibre l’edita Publicacions i edicions de la Universitat de Barcelona. Y la presentació és a les set de la tarda, a la Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37).

 En l’acte, presentat per Teresa M. Sala, professora d’Història de l’Art Modern i Contemporani de la UB, hi intervindran: Bonaventura Bassegoda, catedràtic de la UAB i codirector de la col·lecció Memoria Artium; María de los Santos García Felguera, professora de la UPF i prologuista del llibre, i l’autora, Núria F. Rius. Durant la presentació es projectaran imatges de l’obra de Pau Audouard.

 ——————————————————

 ‘Pau Audouard. Fotografia en temps de Modernisme’, de Núria F. Rius

 Pau Audouard és, sens dubte, un dels fotògrafs més eminents de la Barcelona de principis de segle, no sols per la qualitat, la varietat i el volum de la seva obra, sinó també per la participació que ell mateix va tenir en els mitjans artístics de la ciutat. Prenent com a fil conductor la seva trajectòria professional, Núria F. Rius desplega una diversitat de temes que passen, sobretot, per l’estudi de la professió de fotògraf —des dels tallers familiars fins a les indústries— i per les relacions artístiques i socials de pintors, escriptors i fotògrafs, però que igualment atenyen aspectes més sociològics, com ara la satisfacció del professional que troba un guanyapà en un ofici nou o el tedi del retratista amb inquietuds artístiques. En definitiva, aquesta primera monografia dedicada a Audouard, rigorosa i amena, representa una aportació cabdal tant per a l’estudi de la fotografia com per a la història de la cultura dels segles XIX i XX.

 

Fotografia: Autoretrat de Pau Audouard.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere