Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell Social de la UPC planteja retallar el 25% de jornada i sou per no acomiadar interins

Notícia anterior
Notícia posterior

 El Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha plantejat aquest dilluns frenar els acomiadaments de 87 interins de personal d’administració i serveis (PAS) a canvi d’una proposta inicial per reduir el 25% de la jornada i el sou dels 120 interins del centre –no només els afectats per acomiadaments–, si bé han donat un mes de marge per negociar-lo.

 Ho ha explicat el coordinador del Consell de l’Estudiantat de la UPC, Martí Obiols, en atenció als mitjans després d’acabar la reunió, en què aquest òrgan havia d’estudiar el posicionament del Consell de Govern de la UPC, que aquest dimecres ha aprovat paralitzar els acomiadaments.

 La portaveu de l’assemblea d’interins, Clara Cullell, ha celebrat “la voluntat” de mantenir els llocs de treball i de diàleg, però ha lamentat que les condicions posades sobre la taula no són res bones.

 L’acord, a proposta del president del Consell Social, Joaquim Boixareu –elegit per la Generalitat–, ha sortit endavant “conscient de la necessària sostenibilitat econòmica de la universitat i del problema social dels acomiadaments”. 

 Segons l’escrit, es manté la rebaixa del capítol 1 en relació amb personal del pressupost del 2013 –preveu una reducció del 10,9%–, tal com s’ha aprovat el 19 de març, però deixant “en suspens el criteri de disminució de plantilla del PAS funcionari”, mantenint als interins que ocupen places vacants de la Relació de Llocs de Treball (RPT). 

 El tercer punt recull proposar al Consell de Govern aprovar abans del 30 de maig un “pla d’ocupació per a la racionalització de l’organització i optimització del PAS”, que prèviament s’hagi negociat amb la Junta de PAS funcionari.

 Aquest pla –segueix el text– ha de contenir com a mesura la reducció del 25% de la jornada dels interins “amb la reducció proporcional de retribucions bàsiques i complementàries”, incloent triennis i pagues extres, entre d’altres, el que tindrà efecte l’1 de juny.

 En declaracions als mitjans després de la reunió, el rector de la UPC, Antoni Giró, que ha convocat eleccions anticipades en octubre, ha explicat que si no s’arriba a un acord, s’executaran els acomiadaments previstos en el pressupost, que el centre va acordar amb la Generalitat.

GIRÓ ADVERTEIX DE “MESURES ADDICIONALS”

 Giró ha indicat que igualment s’ha de reduir un milió i mig la partida de personal, com assenyala el pressupost, per la qual cosa s’hauran d’implementar altres mesures addicionals, ja que amb la retallada del 25% no s’estalviaria la quantitat fixada, que s’obtindria si fora del 30%.

 Ha afegit que la mesura afectarà 120 treballadors i que, finalment, els interins afectats pels acomiadaments sumen 78 persones, ja que 10 places de la RLT estaven vacants i tres corresponen a personal de reforç que ha estat “donat de baixa”. 

 El Consell Social ha rebutjat la moció del Claustre que demanava suspendre la reducció de PDI i PAS, retirar el pressupost del 2013 i desfer l’acord amb la Generalitat perquè “seria inviable per a la UPC”, si bé s’ha tractat l’acord del Consell de Govern d’aquest dimecres. 

 S’han posat sobre la taula possibles alternatives que són mesures difícils perquè “el capítol 1 no es pot incrementar”, ha reconegut Va girar, qui ha afegit que estudiaran el cas dels professors associats –250 segons els sindicats– que són professors docents i investigadors (PDI), que previsiblement aniran al carrer al setembre.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere