La UdG formarà els primers enginyers capacitats per dirigir empreses en una doble titulació pionera a Catalunya
El Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials i el Grau en Administració i Direcció d’Empreses, és una proposta pionera a Catalunya, impulsada conjuntament per l’Escola Politècnica Superior (EPS) i la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (FCEE) de la Universitat de Girona, i que, amb una durada de 5 cursos acadèmics, permet accedir al Màster en Enginyeria Industrial que dóna les atribucions professionals per exercir com a Enginyer Industrial. Així mateix, aquesta nova doble titulació canalitza la vocació dels Enginyers Industrials per accedir a càrrecs de direcció i administració d’empreses.
La Universitat de Girona oferirà el curs vinent la primera doble titulació de Catalunya que unifica els estudis d’Enginyeria i Administració i Direcció d’Empreses. La universitat inicia aquesta nova oferta amb quinze places i permetrà als estudiants tenir les dues titulacions en només cinc anys.
La rectora, Anna M. Geli, juntament amb Joaquim Salvi, director de l’EPS, i Carme Saurina, degana de la FCEE, han presentat avui aquesta nova doble titulació, acompanyats de Jaume Masgrau, president del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya a Girona, i Esteve Gibert, president Territorial de Girona del Col·legi d’Economistes de Catalunya.
El president territorial del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Esteve Gibert, ha assenyalat que en el món econòmic actual aquesta doble titulació pot ser molt útil per a la societat. El president del Col·legi d’Enginyers de Catalunya a Girona, Jaume Masgrau, ha explicat que és necessari que un directiu d’empresa conegui tant la vessant productiva com l’econòmica i detalla que fins ara molts enginyers havien de complementar pel seu compte la seva formació econòmica.
La rectora, Anna M. Geli, ha assegurat que s’aposta per aquesta doble titulació per oferir un perfil professional “necessari” a la societat i que permet als enginyers industrials poder tenir coneixements per dirigir empreses. Fins ara, ha recordat Salvi, els enginyers que volien aspirar a aquests càrrecs havien de complementar el currículum un cop acabats de llicenciar. Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, també representa, segons Saurina, un repte per al personal docent i investigador. ♦